Fimpen

På norsk blir det rett oversatt, Sneipen. Ja denne historien fascinerte nok oss fotball gutter som var på alder med Fimpen



Nå var dette bare en film, ja jeg vet, men det ga oss en følelse av at det var noe som fortsatt var mulig å lære ganske tidlig.

Det som skjedde var at Mackan som var fast på landslaget og den beste spilleren til Hammarby, gikk forbi en park, og der spilte Fimpen fotball, Mackan klarte ikke å drible Fimpen, som lekte med han.

Det ble for mye for Mackan, og bli lekt med av Fimpen som bare spilte fotball med sine venner i parken. Mackan kom aldri over at denne lille pjokken lekte med han og det gikk utover selvtilliten, slik at han mistet først plassen på klubblaget og også på landslaget og bestemte seg for å gi seg.

Mackan tipset treneren om Fimpen og etter hvert ble den lille pjokken både klubbspiller og landslagsspiller, og ballen rullet videre.

Som man ser på bildet, så er filmen preget av at Fimpen hadde et ekstremt stort fotballtalent, men kunne ikke knyte lissene sine selv, ikke var noe skolelys og ja det gir jo et bilde som viser at også stjerner bare er mennesker og at det er viktig å få med seg noe mer enn bare fotball.

Det var en fin liten koselig historie, kanskje ikke for Mackan, men for de som så filmen, det ligger fortsatt mange klipp ute på You Tube, så følger du denne linken kan du jo se selv.

Johan Bergmann som spiller Fimpen, ble selv en brukbar spiller og spilte aktivt lenge, men nådde aldri de nivåene han var på i filmen. Bergmann er født i 1964, samme som meg selv.

Bergmann er scenograf av yrke og jobber bak kamera, og dette var vel det han gjorde foran kamera.




,


Kommentarer