Unntak fra regelen, Berwick Rangers, Hvittingfoss og Sande

Vi kjenner alle grenser for ditt og datt, men det finnes faktisk noen unike unntak fra regelen, også i fotball. Berwick Rangers, Hvittingfoss og Sande er mine eksempler

Det finnes sikkert flere klubber og grenser som er forskjøvet eller kompensasjoner som er gitt, men for meg så er det disse tre klubbene som sitter fast.

Så hva er så unntaket, de fleste som følger fotballen på øyriket og som har deltatt i en quiz eller to, vet jo dette. Men for de som ikke vet så er det kanskje greit å bli minnet på.

Berwick Rangers er en klubb fra en by i Nord England. Men hvis du leter i ligatabellene fra de engelske ligaene vil du ikke finne klubben. De spiller nemlig i skotsk liga og har gjort det så lenge jeg kan huske.

Det er altså den eneste fotballklubben i England som spiller i Skottland, av geografiske grunner. da klubben er lokalisert så og si på grensen til Skottland.

For oss som bor i Vestfold så har vi også lange tradisjoner for å spille i vårt lille fylke og de lange turene til Hvittingfoss er velkjent for de fleste.

De spesielle er at egentlig så skulle Hvittingfoss, som ligger i Buskerud, spilt i en annen krets, men hvorfor de er plassert i Vestfold Fotballkrets er egentlig en gåte, fordi Kongsberg og lag rett i nærheten spiller de ikke mot.

Sande er derimot plassert i Buskerud fotballkrets, men et tettsted i Vestfold Fylke. Vi vet at dette stedet ligger helt på grensen til Buskerud, og derfor er de plassert i denne kretsen.

Dette til informasjon for de som ikke visste, men et eksempel på at kretsene fra gamle dager har brukt litt fornuft og latt geografi være geografi og ikke brydd seg om kretsens grenser.

Lykke til i Berwick, Hvittingfoss og Sande !

Kommentarer