Leyton Orient, nær eksotisk retur

Klubben fra Øst London var nær en retur til nivå 2 i Engelsk fotball, et sted de var gjennom mesteparten av 70 tallet og tidlig 80 tall. Banen het da Brisbane Road og det ble til at man fikk tanker om Kenguruer og Coala bjørner

Storhetstiden til klubben var tilbake på 60 tallet da de fikk en sesong på øverste nivå, men det var fra tiden på nivå 2 at jeg fikk en relasjon til klubben som igjen var litt tilbake i rampelyset med play-off finale mot Rotherham.

Det så også fryktelig bra ut, med ledelse 2-0 og alle trodde at billetten til Championship var sikret, men det ble ikke slik. To scroringer av Alex Revell på få minutter for Rotherham, gjorde at lagene stod likt etter 90 minutter og straffespark ble resultatet.

Leyton Orient manager Russell Slade håpet sikkert på at hans lag skulle klare brasene i straffespark konkurransen, men der ble gutta fra Yorkshire for sterke og det betyr at en retur til nivå 2 aldri ble realitet og at det blir en ny sesong på nivå 3.

Laget er idag bestående av navn som ikke er av det glamorøse slaget, men mange helter og gamle storheter har ikledd seg den røde og hvite drakta som har fulgt klubben gjennom alle tider.

Vi må litt tilbake og noen husker sikkert spillere som Peter Kitchen og Bill Roffey. Disse to var toneangivende i hver sin del av banen, Roffey med over 300 kamper i forsvar og Kitchen som scoret mye mål i angrep.

Mange kjente navn fra andre klubber som West Ham keeperen Mervyn Day og Arsenal forsvarer Terry Mancini har også god og lang fartstid i Leyton Orient.

Laurie Cunningham
Tottenham heltene Ralph Coates og Peter Taylor har begge vært spillere hos Leyton Orient, begge med landskamper for England og også gode perioder i andre klubber som Burnley (Coates) og Crystal Palace (Taylor).

Laurie Cunningham er et navn som mange husker med glede. Vi husker han best fra tippekampene og hans fine spill for West Bromwich. Han spilte også for Real Madrid og Manchester United.

En annen som hadde sin "oppvekst" i Leyton Orient var John Chiedozie. Han spilte på øverste nivå med Tottenham og Notts County og var en ving med gode og spesielle ferdigheter.

Vil også nevne Glenn Roeder, som mange sikkert husker som manager for West Ham, Norwich og Newcastle, han fikk sin ligadebut som spiller i Leyton Orient.

Det var med glede jeg fulgte Leyton Orient i play-off finalen og håpet at de igjen skulle returnere til det nest beste selskap, men det ble ikke slik, synd for oss som husker Brisbane Road og Laurie Cunningham.

Kommentarer

Populære innlegg