Seriestart i Tyskland, potensial i skyggenes dal

Denne uka er det serieåpning i Bundesliga og spillere på andre nivå er allerede godt i gang. Har tatt runden og sett litt på hvem norske som spiller i Tyskland for tiden 

Mathis Bolly er født i Oslo, men i mangel av oppmerksomhet fra Norge valgte han å spille for landet som faren kom fra, Elfenbenkysten.

I VM i 2014 spilte Mathis Bolly på lag med Yaya Toure og Didier Drogba, og han var engang U.19 spiller for Norge. Bolly forlot Lillestrøm i 2012 og ble hentet til Tyskland av Fortuna Dusseldorf.

Mathis Bolly
Han spiller for tiden på nivå 2 i Tyskland og har så langt spilt 23 kamper og scoret 3 mål. Fortsatt bare 23 år og en med en spennende fremtid foran seg.

Bård Finne er ikke mer enn 19 år, og han forlot norsk fotball og Brann for å prøve lykken i Tyskland og var med Køln opp i Bundesliga foran denne sesongen, han har scoret 1 mål på sine 11 kamper.

Det er vel for tidlig og gi dette eventyret en dom. Men vi vet at Finne vet hvor målet står.

Vegar Eggen Hedenstad (23) er igang med årets sesong og er på lån fra Freiburg til Eintracht Braunschweig. Backen har spilt 4 landskamer for Norge, men ble litt glemt fordi han ikke var fast inventar i Bundesligaen.

Hedenstad var sett på som arvtageren til John Arne Riise, men foreløpig har skader og andre årsaker gjort at PMH har prøvd andre alternativer. Hedenstad har det som skal til.

Vår landslagskeeper gjennom mange år, Rune Almenning Jarstein, er for tiden i Hertha Berlin, men med Thomas Kraft fortsatt i hovedstadsklubben, vil nok RAJ bli å finne på benken.

Per Ciljan Skjelbred hadde en god sesong på utlån til Hertha Berlin i fjor, nå er han tilbake i HSV og vil sikkert være aktuell for en start posisjon i første runde.

Skjelbred er jo en spiller som på sitt beste kan hamle opp med hvem som helst, og da blir det spennende og se om han kan hjelpe Hamburg til et noe høyere nivå enn forrige sesong.

Håvard Nilsen
Eintracht Brauschweig er en klubb som måtte forlate fjorårets Bundesliga, den gang med Håvard Nilsen og Omar Elabdellaoui i stallen.

Denne sesongen har ikke Nilsen selskap av Omar Eladdellaoui, som er gått til Olympiakos, mens Mushaga Bakenga og nevnte Hedenstad har kommet inn og skapt en norsk trio i klubben.


Bakenga har gått til klubben på lån fra Brugge, etter å ha vært en tid i Dansk fotball.

Ruben Yttergård Jensen fortsetter oppturen i Kaiserslautern og selvom det ikke ble opprykk etter forrige sesong så har Yttergård Jensen fått mange lovord om sin første fulle hele sesong i tysk fotball.

Yttergård Jensen forlot Tromsø og har etablert seg godt på det tyske laget, som også denne sesongen blir å finne på nivå 2, etter et tap i kvaliken.

Håvard Nordtveit er en bauta i Borussia Monchengladbach og holder han seg skadefri er han en klassespiller på Bundesliga nivå.

Nordtveit forlot Arsenal til fordel for et liv i Bundesliga, mulig litt mer tålemodighet kunne gitt han en plass i Arsenal sin førstelagsoppstilling.

I Hoffenheim knytter det seg stor forventing til Tarik Elyounoussi, som også denne sesongen blir å finne i SAP klubben. Tarik startet bra, men etterhvert ble det litt vanskelig å levere.

Tarik Elyounoussi
På en tid virket det som om Tarik ville miste plassen på sikt og at klubben også skulle være ute etter en spiller som kunne gi bedre valuta for pengene.

Moa er også å finne i Tysk fotball, men hans overgang til Stuttgart ble ikke hva han selv hadde håpet på. Skader og mangel på tillit i klubben gjorde det til at han ble en statist forrige sesong.

Han skulle være et sikkert kort for Norge og en spiller som kunne være den målgarantist vi trengte, men har ikke blitt det man hadde trodd, håpet er at han kan finne tilbake til sin gamle form fra tiden i Hannover og Vålerenga.

Det er som man ser flere gode norske spillere i Tysk fotball, og potensielle spillere for det norske landslaget.

Mange av dem er allerede godt prøvd i landslaget, men det er allikevel ikke det store fokuset på spillere som ikke er i Tippeligaen eller Premier League.

Vi bør ha mer fokus på denne gruppen spillere, som til daglig spiller på et godt nivå over norsk Tippeliga, og ta dem litt frem i lyset. Det er helt klart potensial i skyggenes dal.



















Kommentarer