Tippeliga, odds og mirakler, ja vi elsker ...!

Det er serieåpning i Tippeligaen, 16 klubber står på startstreken, og det er blanke ark og nye fargestifter fra nord til sør. Vi tar det geografisk, fra nord, nedover rundt kysten, inn i Oslo gryta, og en tur til Lillestrøm og Sarpsborg.

Tromsø er tilbake og skal i sitt rødt og hvitt igjen kjempe med de store, og jeg tror de får det tøft og må ned igjen, plass 15 blir det i nord.

Bodø Glimt kommer også til å slite på nedre halvdel, men overlever etter kvalifisering. Noen ekstra puss med tannbørsten må nok til, så klarer de brasene i kvalifiseringen til høsten.

Rosenborg, fortsatt en storhet, men tror ikke de vinner i år. Nye rare ansettelser og finter fra styrerommet er ofte årsaken til at de mislykkes på Lerkendal. Sentralbevegelsen er ikke helt på plass og da blir det vel fra 2 til 4, men nærmere 4.

Aalesund er ikke lett å tippe, men de vil nok bite godt fra seg. En første 11'r som kan slå alle, men tviler litt på treneren og hans tilnærming til fotball og motivasjon, Nr 8 tipper jeg.

Neste klubb på vei nedover i landskapet er Molde. Vinner i år også tror jeg, med roser i kinnene og Skullerud på benken. Fin sveis, pen i tøyet og penger i lommeboka, det må bli gull.

Bergen glimrer med sitt fravær, men stopper der likevel. Sier hei og håper å se dere tilbake neste sesong, sikker, nei, uansett lykke til sammen med en annen storhet og en vi savner, FFK.

Haugesund er og blir et lag som har klamret seg fast og kan i år overraske. Revansje fra en dårlig fjorårssesong og lite sagt. Fotball spilles som vi vet med beina og Grindhaug er en luring, plass 6.

Viking er en storhet og folk i Stavanger forventer gode prestasjoner. Er usikker på om "Siddis" er det vi tror på i år, og en svenske kan fort bli sviske, tipper plass nr. 11.

Start kan fort bli stopp denne sesongen, men en god første 11'r og noen veldig spennende unggutter kan overraske, tror det blir vanskelig i Kristiansand, men overlever nok, plass 12.

Odd og Fagermo er "høye og mørke" og har det også i "kjeften". Fagermo og Odd står for mye bra og er vel et eksempel til etterfølgelse, Odd blir nr. 5 i år.

Sandefjord og Vestfold er tilbake på Tippeliga arenaen. Den mest kjente er treneren som overgår de fleste i prestasjoner på fotballbanen, med mål både mot England og Italia. Mirakler må til for at Sandefjord skal overleve, men ingen bedre enn Bohinen til å få til det, plass nr 13.

Broene brast og man må kjøre litt i "terrenget" nå for å komme til Drammen, når man kommer sør fra. Med en "Iver" og en "David" som er vant til å sloss med Goliat, så vil Strømsgodset også i år gjøre det bra, plass nr. 3.

Litt opp i lia finner vi Mjøndalen, og gjensynet med de brune er selvfølgelig fint, men jeg tror at Nedre Eiker blir en arena som forsvinner fra Tippeligaen etter endt sesong. En fargeklatt, ja helt klart, men Vegard og vennene blir for små i år, plass 16.

Inn mot Oslo kjører vi i vår Tesla på strøm og i kollektivfeltet, ingen bompenger og inn på Nadderud for å hilse på byggmester Bob. Han har bygget videre, men har litt vanskelig for å tro at byggverket er skikkelig fundamentert. Det holder til plass nr. 10 for gutta fra Stabæk.

Gryta hennar mor, var en hit på Ønskekonserten, om de tenkte på Oslo gryta og Vålerenga når de sang vet ikke jeg. Kirken er der fortsatt og sex er det enda i bibelen, tror Kjetil innfrir med et spennende mannskap, tipper "runners-up", plass 2.

Vi må litt videre, lander på Åråsen og der får Frode Kippe igjen oppgaven med å holde LSK i vater. Klubben er robuste og solide Tippeliga farere og i år blir det en ny grei sesong, plass 7.

For å avslutte runden, må vi litt ut på landet og sette nesa mot Sverige. Sarpsborg er på kartet i fotball og ishockey, imponerende. Lenge siden cornere ble slått av Harry Kure og Spydevold's satte kula i nettet, men har litt tro på Sarp, plass nr. 9.

Da har vi tabellen klar,

1. Molde, 2. Vålerenga, 3. Strømsgodset, 4. Rosenborg, 5. Odd, 6. Haugesund, 7. Lillestrøm, 8. Aalesund, 9. Sarpsborg, 10. Stabæk, 11. Viking, 12. Start, 13. Sandefjord, 14. Bodø Glimt, 15. Tromsø 16. Mjøndalen

Uansett hva som skjer og hvem som vinner, overlever og scorer målene, så blir det spennende, Tippeliga, odds og mirakler, ja vi elsker ...!

Kommentarer