Den grimme ælling, nytt eventyr, nytt kapittel

Alle kjenner jo historien om "den stygge andungen", som i seg selv er en "svane" men kom til verden på feil sted, har norsk fotball fått sin egen "grimme ælling".


Mange vet vel hvem jeg tenker på, jo årets store navn i den "nye" eliteserien, Nicklas Bendtner. Den tidligere Arsenal, Wolfsburg og Nottingham Forest spissen skal nå spille for Rosenborg.

Rosenborg har fortsatt et stort navn ute i Europa med sine utallige deltagelser i Champions League og etter en suveren seier i serien her hjemme forrige sesong er det her en spiller som Bendtner virkelig kan være en "joker".

Fallhøyden er også stor, og vi vet at "falmende" stjerner har prøvd seg i Norge tidligere, forrige sesong var jo Eidur Gudjonssen i Molde og blir vel aldri husket for det.

Det er en forskjell på Bendtner og Gudjonssen som er vesentlig, Bendtner er ingen gammel mann, kun 29 år, og skal i så måte ha en helt annen forutsetnig for å lykkes.

Det er høyt spill både for Rosenborg og Bendtner, men lykkes det er det ingen som vil angre, gjør det ikke det, kan det være et problem som kan ta en sesong eller to å få reparert for begge parter.

Bendtner sin tid i Arsenal, 108 kamper og 24 mål vil bli sett som en suksess og han har på en måte vært under vingene til Arsene Wenger mesteparten av sin karriere. Han spilte for The Gunners i 9 år.

Tiden i Wolfsburg visste man ville bli vanskelig, fordi som i Arsenal, sloss han for en plass i laget med verdensstjerner. Tiden i Nottingham Forest vil han sikkert bare glemme, det var et feilskjær.

Tabloidene har skrevet mye om Bendtner som gjennom mediene er blitt beskrevet som en "villmann" på mange måter, med utenom sportslige episoder som har preget overskriftene, noe mindre alvorligere enn andre, men allikevel ikke positivt for en profesjonell fotballspiller.

Bendtner håper man i Rosenborg skal være den som leder angrepsrekken. Lykkes han, holder seg skadefri og får spille fast på topp i et 4-3-3, så kan det blir fantastisk.

Dansker har jo stort sett vært gode i norsk fotball og Bendtner spiller denne sesongen sammen med Mike Jensen og Jacob Rasmussen i Rosenborg, så tiden vil vise om dette blir en "hit".

Foreløpig er det tidlig og vi får følge med i årets serie som "sparkes" igang denne helgen, med selvfølgelig Rosenborg som stor favoritt igjen til erobre "tittelen".

Om "den grimme ælling", blir det uansett et nytt eventyr og et nytt kapittel i et fotball liv som har vært på "godt" og "vondt". Men når "svanen" nå har funnet en ny klubb, et sted han beskriver som en "familie", kan det være at vi får se mye bra, at det er mulig, er det vel ingen som tviler på.

Fakta om Nicklas Bendtner

Født: 16.01.1988
Fødested: København
Posisjon: Angriper
Høyde: 1.94

Nasjon: Danmark
Landskamper: 72 / 29

Klubber og Kamper
2005 - 2014, Arsenal, 108 / 24
2006 - 2007, Birmingham, 42 / 11, lån
2011 - 2012, Sunderland, 28 / 8, lån
2012 - 2013, Juventus, 9 / 0
2014 - 2016, Vfl Wolfsburg, 31 / 3
2016 - 2017, Nottingham Forest, 15 / 2

Kommentarer

Populære innlegg