Liten, lang, tjukk eller tynn, husker du Brian Flynn

Fotballspillere kommer i alle former og fasonger, noen små andre store, noen også med noen ekstra kilo og noen tynne, noen med hår, noen uten, andre med skjegg

Det er mange som kommer ned fra himmelen og inn i hukommelsen, og hvis vi skal begynne med en lang en, så blir det ikke vanskelig og finne han, Peter Crouch.

Brian Flynn
Crouch er 2,01 høy og en "jette" i fotballen, ikke bare pga av sin høyde men også sin lange karriere på toppnivå, fortsatt scorer han mål for Stoke.

Andre store karer som vi husker og som faktisk jeg vil karaktisere som "gode" er Jan Koller (2,02) og Nikola Zigic (2,02). Begge har avsluttet sine karrierer, men "stor" var vel en god betegnelse.

De små er det jo mange av og gjennomsnittshøyden for en fotballspiller er 1,75. Men vi har gjennom historien sett de små skinne, og vil jo nevne en Lionel Messi som rager kun 1.70 over havet.

En som var enda mindre var Brian Flynn. En "pygme" av en fotballspiller på 1,61, og som vi husker hadde han mange gode sesonger i Leeds og ellers mange fine år i Burnley. Det ble også 66 landskamper for Wales.

Spillere som Sammy Lee, som vi husker fra Liverpool, raget 1.70 og ikke stor han heller. Premier League har en rekke spillere som er lavere enn Lee, og nevnes skal Sanchez (1,68), Pedro (1,67), Dyer (1,65) Lennon (1,65) og minst så vidt jeg vet Bournemouth's Ryan Fraser (1,63)

Av de runde og gode blir en "aldrende" Neville Southall i mål for Bradford "et bilde" som for alltid står festet godt til menyen. Jan Mølby, Thomas Brolin og Ronaldo (på gamle dager) hadde også noen kilo for mye.

På vingen til Nottingham Forest herjet John Robertson, og han ga også et bilde av at "atleten" noen ganger kanskje kom mer fra det indre enn ytre. Men for noen innlegg og bananer han tryllet frem med eller uten sikt over "magen".

Heldigvis har tiden da "hentesveis" var inn, forsvunnet. Fra Tippekampens tid, husker vi Alan Gilzean, Ralph Coates og Bobby Charlton, som ofte var fremme ved mål og håret hang etter og hadde ikke kommet lenger enn til midtbanen.

Av de hårfagre blir det alltid plass til Wolves duoen Derek Dougan og George Berry. Manchester United hadde George Best som fulgte hår og skjegg moten.

Argentina's spillere gjennom årene har hatt mye langt hår, og når de vant VM i 1978 flagret det både fra Mario Kempes og Leopoldo Luque.

Bobby Charlton
Ofte er det jo samsvar mellom langt hår, skjegg og det var også tilfellet her, men en vi aldri kommer utenom når det gjelder hår og skjegg, er det Trevor Hockey, her var det så vidt øynene stakk frem.

Spillere valgte også å krølle håret, tidlig på 80 tallet, og noen kledde det bedre enn andre, med Alan Birchenall og Phil Thompson som grelle eksempler. Kevin Keegan, Phil Neal og flere med dem, kjøpte krøller den gang.

Nå er det tatoveringer som gir "status" ser det ut som, og kanskje det var bedre med barter og skjegg og litt "mage", da dette enten faller av eller kan forandres, værre med disse som fyller kroppen med blekk og synes det er fint.

Alle sin smak og fotballen ruller, hvordan det ser ut fra år til år er forskjellig og som jeg sier, liten, lang, tjukk eller tynn, ja jeg husker Brian Flynn.

Kilder og Linker

Brian Flynn, Wikipedia
Brian Flynn, You Tube

Bobby Charlton, Wikipedia
Bobby Charlton, You Tube

Kommentarer

Populære innlegg