Arsenal, The Gunners, bomber, blomster, drømmer og virkelighet

Det er med forakt og lite forståelse jeg følger det som skjer med "The Gunners". Hvordan i all verden kan disse "nisser" av noen fans og eksperter tro at det å sparke Wenger vil føre klubben tilbake til et liv i den aller ypperste topp.

Ja det har vel ikke gått helt på skinner i ligaen de siste årene og det har vært en liten nedtur at klubben mistet Champions League kvalifisering for første gang, og måtte spille i
Europa ligaen.

De kan fortsatt kvalifisere seg til Champions League neste sesong, men selvfølgelig er det et lite nåløye, men bør minne om at Liverpool, Chelsea and Manchester United har opplevd det samme.

Manchester City som nå "rir" på toppen av tabellen er noe bedre enn de andre nå, det er også brukt en del "arsenal" for å oppnå det de har, og de hadde ingen super sesong ifjor.

Skal man se fremover så sier ikke jeg at Arsene Wenger er svaret i 10 til 15 sesonger til, men la nå mannen få litt fred, ikke gå etter han som en som er spedalsk hver gang man taper en fotballkamp.

Se litt bak resultatene og hva er alternativene for Arsenal. En klubb som ikke betaler det det koster for å få en spiller for enhver pris. En klubb som selger sine beste spillere til andre klubber.

Arsene Wenger er en mester på å finne nye spillere og hente talent, noe som Arsenal har levd godt på gjennom tiden han har vært sjef, og det nettverk han har i Spania og Frankrike er ikke noe andre bare kan ordne i en fei.

Det snakkes om Antonio Conte og Brendan Rodgers, men dessverre de er avhengig av store summer penger for å levere, og det får de ikke i Arsenal, i samme grad. De må handle på hylle to, og utvikle spillere, vet ikke om de er så glade for det, og Rodgers har jo aldri vunnet noe i England.

Nei jeg mener at en manager som allerede har ført sitt lag frem til en finale denne sesongen, har los på en finale til, kan kvalifisere laget til Europa også neste sesong, bør få være i fred.

Ligaen er ikke helt slik man hadde håpet på, og det å være noen poeng bak Tottenham og Chelsea er selvfølgelig vondt for Arsenal fans, at de nå er et hav bak Manchester klubbene er ikke noe nytt.

Wenger fikk maksimalt ut av folk som Henry, Bergkamp og Vieira. Spillere som hadde blitt stemplet som "ikke gode nok" i italienske klubber, og fikk sin renessanse i Arsenal.

Det er en tid for alt, men foreløpig er det et par gode sesonger igjen i Arsene Wenger og hans fotball faglige filosofi, men jeg tror han går av i sommer, hvis han kvalifiserer klubben til en ny Champions League kvalifisering og løfter Europa League trofeet.

Arsenal fans "skam dere". Wenger er en som løfter talent opp til et nytt nivå, skaper og utvikler spillere som andre "større" klubber ønsker å kjøpe. Han må handle på hylle to og tre selv, og det vil også være en situasjon for en ny manager.

Det er ingen tvil om at en ny manager i Arsenal vil få store problemer, og det kan fort bli at klubben må slite for å overleve i Premier League med et par feilskjær.

Fansen ønsker seg nok ikke tilbake til dager da Terry Mancini, Pat Howard og Alex Cropley ble handlet inn for å erstatte Ray Kennedy, Alan Ball og Peter Simpson.

Jeg så en kamp her for noen uker siden, hvor Arsenal vartet opp med fantastisk fotball, det var mot Everton og jeg tror "The Gunners" med "Arsene Wenger" som manager vant 5-1.

Nei Everton er ikke Man City, men de er en klubb som har et relativt godt mannskap, ligger over midten på tabellen og ble "veldig små" mot Arsenal.

Nei, dette er noe av det mest ynkelige jeg har sett av supportere, og at TV2 reportere henger seg på i hylekoret etter to tap mot Man City, det er nesten ikke til å tro. Jeg hadde forventet mer fra folk som skal være "troverdige" i analyser og vise den beste "fotballkunnskap".

Paul Merson er også en som drømmer om tiden da han selv var en Gunner, men dessverre PM, du har nok ikke en virkelighetsoppfatning som er riktig. Det kan selvfølgelig komme en "Sheikh Mansour" og kjøpe klubben, men heller ikke han garanterer ligagull, det kan f.eks. Leicester sette kjepper i hjulene for.

Drømmer kan vi alle ha om et liga trofè, men virkeligheten kan fort fortone seg litt annerledes, og da med et par FA Cup titler i beltet de siste sesonger så bør fans og eksperter heller ha med blomster enn bomber, selvom vi snakker Arsenal, The Gunners.

Kommentarer

Populære innlegg