Shilton og Clemence, midtbanespillere i særklasse, påskenøtter med funfacts !

Peter Shilton og Ray Clemence er legendariske begge to, som keepere for sine klubblag og for det engelske landslaget, men denne historien handler om sønnene Sam og Stephen.

Fedre: Ray Clemence og Peter Shilton
Begge disse gutta er født i 1978, Stephen Clemence, 31. mars, og Sam Shilton 21. juli.

Året 1978 er spesielt for Shilton og Clemence, fødslene selvfølgelig, men de to fedrene preger også engelsk fotball på flere arenaer.

En grunn er at Shilton og Clemence delte på jobben som keepere på landslaget, da daværende manager Ron Greenwood ikke klarte å bestemme seg for hvem han ville bruke, så de spilte like godt annen hver kamp.

Ray Clemence var et stødig førstevalg hos Liverpool og vi vet jo hvordan de herjet på denne tiden, mens Peter Shilton akkurat hadde tatt et steg i karrieren som ga han nye og fantastiske opplevelser.

Shilton var "litt glemt" i et kriserammet Stoke, som akkurat hadde rykket ned og denne tilværelsen var ikke akkurat en arena å være tilfreds med.

Brian Clough, daværende manager i et nyopprykket Nottingham Forest, drar til Mansfield for å se landslagskeeperen i aksjon.  Noen dager senere signerer Shilton for Forest og er tilbake i rampelyset.

Det blir en utrolig reise og Peter Shilton avslutter sesongen 77/78 som seriemester. Ray Clemence vinner Europa Cup'en med sitt Liverpool.

Det var aktive og travle tider hos "Shilton's" og "The Clemence Family", med fødsler, fine finaler, blanke pokaler og landslagsoppdrag på programmet.

Tiden gikk og det var vel ingen hemmelighet at fedre og sønner fant sin lidenskap i fotballen, men der fedrene voktet målet ble det en annen posisjon for de to etterkommerne.

Det er ganske spesielt at keepere avler profesjonelle midtbanespillere, men i dette tilfellet ble det akkurat det som skjedde.

Sam og Stephen var tidlig sett på som "store talenter" og spesielt Stephen var en som virkelig fikk "gode ord" tidlig. Han representerte England på U.18 og U.21 nivå.

Stephen Clemence - Birmingham City
Det å komme opp og frem i Tottenham Hotspur er ikke enkelt, og selvom faren hans hadde voktet målet og var i trenerapparatet både til England og Tottenham, så tar ikke det bort noe.

Sam Shilton var også med på lasset når faren Peter fikk manager jobben i Plymouth Argyle. Sam spilte i de yngre klasser når Peter ledet laget.

Peter var fortsatt spiller og fortsatte karrieren som profesjonell og det er en unik hendelse at både far og sønn spiller profesjonelt samtidig, men det var fakta med Sam og Peter som også var registrert som spillere samtidig i Coventry City.

Peter avsluttet karrieren i Leyton Orient i 1997, da er rollen byttet om, Sam på øverste nivå og far Peter nede i divisjonene. Det ble med 6 førstelagskamper for Sam hos Coventry.

Sam og Peter Shilton deler også en annen meget spesiell "fun fact", begge ble signert av Clough, Peter av Brian til Nottingham Forest og Sam av sønnen Nigel til Burton Albion.

Der Peter Shilton og Ray Clemence møtte hverandre mang en gang som spillere i tøffe oppgjør, ble det sjelden noen kamper mellom Stephen og Sam, selvom det har skjedd.

Kampen ble spilt 26. desember 1998, det endte 1-1 på Highfield Road og begge kommer inn som innbyttere, Sam i det 77. minutt for Coventry og Stephen i det 81. minutt for Tottenham.

Sam Shilton - Coventry City
Stephen Clemence etablerer seg mer eller mindre fast for Tottenham, før ferden går videre til Birmingham og senere Leicester, Peter Shilton's moderklubb.

Clemence spiller totalt 243 ligakamper og scorer 12 mål i en karriere som hovedsaklig foregår i Premier League fra 1997 til 2010. Idag er Stephen Clemence trener og assistent under Steve Bruce i Aston Villa.

I 1999 forlater Sam Shilton Coventry og med det sier han farvel til Premier League for godt. Signerer for Hartlepool United og gir seg i kast med nye utfordringer.

Shilton får god karakter i Hartlepool og det nevnes faktisk i noen åndedrag at farens gamle klubb Leicester og en ikke ukjent Martin O'Neill følger med på utviklingen, men det blir med det.

Turen går etterhvert tilbake til Midlands og Kidderminster Harriers. Her er Shilton fra 2001 til 2004, før han blir hentet til Burton Albion av tidligere nevnte Nigel Clough.

Det blir etter dette et stopp på et par år i Hinckley United, korte opphold hos Kettering Town, Solihull Moors, Bedworth United og en retur til Hinckley United før han avslutter sin karriere i 2013.

Det to "keepersønner" har kanskje ikke kommet opp på nivå med sine fedre i berømmelse, men de har begge hatt flotte karrierer i engelsk fotball som de fleste kan misunne dem.

Shilton og Clemence, midtbanespillere i særklasse, påskenøtter med funfacts !

Wikipedia, Sam Shilton
Wikipedia, Stephen Clemence

Kommentarer