Overgangsalderen kommer ikke før puberteten, eller ?

Vi har de siste dager sett grelle eksempler på hvordan regelryttere i NFF og fotballkretsene tolker et regelverk som de fleste betegner som fullstendig meningsløst

Sønnen til tidligere landslagsspiller Kenneth Storvik, fikk kampnekt etter sin flytting fra Sverige til Bergen. Dette betegner jeg som en direkte skandale og et svik mot de som bruker dyrbar tid på yngre fotballspillere.

Etter mange år i barne og ungdomsfotballen i Vestfold har jeg opplevd det samme og sett folk i ledende stillinger ikke kunne forstå forskjell på godt sundt folkevett og regelrette forsøk på å toppe fotballlag i slutten av en sesong.

De som sitter å tar disse avgjørelsene har antagerligvs ikke vært på et treningsfelt eller forstår hvordan fotballeldere og trenere tenker og hvordan man prøver å løse situasjoner for å få flest barn og unge til å spille fotball.

I 2012 var spillere som jeg trente utsatt for dette, da spillere forsvant til studier og skolegang etter endt videregående skole og de som ble igjen ble for få til å kunne stille lag.

Et forsøk på å stille lag på høstsesongen mislyktes etter en kamp, og de som var lojale og stod igjen for å stille opp for klubb og trener, ble straffet med kampnekt for ny klubb.

Dette var spillere som var i alderen 15 til 18 år, men vet at spillere på enda lavere alderstrinn også har blitt nektet spill etter for sent innsendte papirer.

Vestfold Fotballkrets nektet spillere som hadde sendt inn overgangspapirer for sent å spille for ny klubb, selvom de hadde mistet tilbudet i den klubben de spilte og ikke hadde noen form for kamptilbud.

Dette er misforstått bruk av et regelverk som virker imot sin hensikt, når man nekter spillere å finne nye klubber når kamptilbudet og treningstilbudet blir borte, da må man vurdere sak og klubb utfra et individuelt perspektiv og ikke bruke regelverket for å hindre yngre spillere fra å spille fotball.

Jeg har også møtt regelryttere som ikke kunne godkjenne overganger, selvom papirene var sendt inn og klubbene var enige om at overgangen var grei, men måtte holde igjen 24 timer, slik at spilleren ikke kunne spille kampen på samme dag, selvom det tok 2 sekunder å legge dette inn i datasystemet.

Jeg har i mange år sett meg lei på at folk som ikke forstår hvorfor vi som ledere og trenere ønsker å få flest mulig i spill som vil, og at elementer som hører toppfotballen til, ikke har noen forankring i forhold til bredde og det å gi alle mulighet til å spille når man vil.

Det blir et paradoks når Ronny Johnsen fikk lov til å spille for Newcastle, fordi han var kontraktløs, mens en 12 til 18 åring ikke får lov, fordi han ikke er proff. Hvor er logikken og hvem kan gi noen stakkers ledere i kretsen myndighet og fullmakt til å bruke sunn fornuft i slike tilfeller.

Argumentasjonen til NFF og redselen for at noen lag vil prøve å toppe lag mellom klubber er jo berittiget, men vil jo kunne gjennomskues og i disse tilfeller som nevnt her, bli vurdert som egne tilfeller.

Spillere som flytter, eller rett og slett mister kamp og treningstilbud i en sesong, må jo få lov til å spille andre steder, hvis det er mulighet for det og klubbene seg imellom ikke har noe i mot at det skjer.

Jeg er stum, og har alltid trodd at puberteten kommer før overgangsalderen, men i NFF er det også noen som har snudd dette på hodet.

God Jul !

Kommentarer