Shoot, Goal, Fotballrevyen og Match Weekly

Det blir kanskje mye mimring, men skitt au, vi tar med denne i samme slengen. Hyggelig minner alt sammen og disse bladene eller magasinene var liksom en del av hverdagen.


Shoot var noe som var mulig å kjøpe, selv for en liten guttepjokk med kun en 5'er i ukelønn, og det ble til at 2,40 gikk til Shoot. Det var vel hver tirsdag vi fikk tak i det, så vidt jeg husker.


Har fortsatt et sterkt minne av det første bladet jeg kjøpte. Og har fortsatt eksemplaret, selv om jeg må innrømme at originalen ble klippet i stykker og fikk fatt i et nytt via e-bay.


Det var mange fine bilder og godt lesestoff, med Focus On, Nobby og Kryssord, som favoritter. Hjelp på karakterene i Engelsk også og selvfølgelig Geografi kunnskapene var bra når det kom til England.


Husker godt lagbildene i midten, som på engelsk hadde det klingende navnet "Team Groups". God informasjon på baksiden av bildene og klistret fast i midten.


Det gode seriene som også rullet og gikk i bladene, med alle kapteiner, landslagsspillere på øya, samt en og annen serie med spillere fra hele ligasystemet og i verden ellers.


Shoot var gjennom hele 70 tallet en viktig del av hverdagen, først alene, deretter inkorporert med Goal, og etter hvert Shoot igjen.


Vil også nevne gjesteskribentene, som alltid var de beste og alle husker dobbeltsidene med George Best, Bobby Moore, Alan Ball, Billy Bremner, Kenny Dalglish med flere.


Goal var forløperen til Shoot, og storebror, dyrere også, og fikk bare bladet ved spesielle anledninger eller når det var et spesielt bilde eller noe som jeg virkelig ønsket meg. En snill pappa ga etter for en ivrig fotballgutt, men det ble en gang i blant.


Klassiske bilder og storhetstiden til dette magasinet var tidlig 70 tall. Bladet ble en del av Shoot i 1974, men portretter og bilder av spillere som kom på trykk i Goal, ble aldri like, fantastiske og uforglemmelige.


Goal bilder var spesielle og ble samlet i permer, og også bladene er fortsatt i mitt arkiv. Har i ettertid fundert på hvor mye en egentlig kunne skrive om fotballspillere uten at selve spillet ble omtalt, for det var sjelden tema i disse bladene.


Noen artikler og historier var det vel også fra selve fotballen, men det meste dreide seg om spillerens liv og mye dreide seg andre ting enn fotball.


Fotballrevyen dukket opp midt på 70 tallet og ble fast kjøp. Må innrømme at jeg aldri vurderte å ikke kjøpe Shoot, når Fotballrevyen dukket opp, og ofte var jo bildene de samme, sikkert ikke så mange fotografer og fotolabber den gang, så alle delt vel brødelig.


Det var en fin tilvekst, Fotballrevyen, og her fikk også norske lag god omtale og lag og spillere ble en del av hverdagen. LSK, Skeid og flere andre, fikk gode omtaler og fyldig dekning.


Helt på slutten av 70 tallet dukket Match Weekly opp, og vi fikk for første gang resultatbørser på alle lag i England og Skottland, kampfakta som ingen hadde sett før. Vidunderlig for den som selvfølgelig fulgte sitt lag spesielt og kunne finne ut hvordan laget og spillerne hadde spilt i forrige serierunde.


Match Weekly hadde også gode portretter og en ny dimensjon på Focus On, som gikk lenger og hadde mange flere spørsmål.


Det begynner å bli en stund siden 80 tallet som var den siste tiden jeg kjøpte fotballblader ukentlig, men artig med alle disse bladene og minnene fra en morsom og fargerik tid i fotballen.


Shoot finnes fortsatt, som en nettbasert løsning, samt at de gir ut årbøker og spesielle hardback utgivelser. Match Weekly er vel fortsatt i handelen, men det begynner å bli lenge siden jeg kjøpte et eksemplar.Kommentarer