Mine helter fra Brasil


Det er fortsatt en stund igjen til fotball VM i Brasil, men snart braker det løs, med mange nye spillere som vil dukke opp neste sommer.

Idag er det Neymar, Fred og Oscar som dominerer, men for meg vil Brasil være mye mer, mye mye mer. 

Selvom jeg var bare 6 år i 1970, og ikke husker noen ting fra mesterskapet, så er reprisene og filmene fra dette fantastiske mesterskapet noe som for alltid vil stå som det beste av det beste.

Vi kan snakke om alle de andre VM, men har det noen gang vært et bedre Brasil, eller spillere fra andre nasjoner som har vist seg frem slik som i 1970.

Brasil hadde et fantastisk lag også i 1982, men kom ikke videre fra mellomspillet. En naiv spillestil uten et godt balansert forsvarspill ble utnyttet av Italia som senere vant hele turneringen.

Ingen var i tvil i 1970. Det beste laget vant, den beste spilleren spilte på vinnerlaget og Italia ble most sønder og sammen i finalen gjennom fantastisk angrepspillere med backer som gikk i angrep.

Carlos Alberto, Pele, Roberto Rivelino, Jairzinho og Tostao var toneangivende på dette laget. De spilte fotball på en måte som gjorde at verden stod stille.

England, Italia og Vest Tyskland var andre nasjoner som var toneangivende i dette VM, men kom til kort i kampen mot Brasil, som var et hakk bedre hele veien, og vi koste oss.

Vi skal ikke ta fra spillere som Josimar, Nelinho, Eder, Zico, Falcao og Socrates noe av glansen. De var fantastiske alle sammen og deres mål vil alltid bli husket i VM historien.

Kan glede meg over Spania og selvfølgelig også Barcelona når de spiller på sitt beste, men har du sett Messi, Iniesta eller Xavi score fantastiske mål fra 40 meter, eller skru skudd som disse Brasilianere gjorde.

Kunsten er ikke tilstede lenger, slik den var. La oss håpe at VM i 2014 vil bringe tilbake noe av dette og at vi igjen blir vitne til en turnering som vil bli husket for det spektakulære.

Kommentarer