En tysk helt, Heinz Flohe

Franz Beckenbauer, Bertie Vogts og Gerd Muller er vel spillere som kanskje klinger bedre i ørene på nordmenn som har sett noen VM i fotball, for meg er det også andre spillere som betyr noe

Heinz Flohe gikk bort i Juni 2013, etter et langt sykeleie. Han lå tre år i koma før dette og i en alder av bare 65 år så viser det at også helter ikke har noen garantier.


Den tidligere tyske landslagspilleren som var med VM i 74, EM i 76 og VM i 78, er en legende på mange måter. Han spilte ikke alle kampen for vinnerlaget i 74, men var en viktig brikke uansett.

Køln var hans lag, en klubb han spilte for fra 1966 til 1979. Han hadde etter dette et kort opphold i 1860 Munchen før han la opp i 1980. Gjennom denne tiden spilte han totalt 343 kamper og scoret 81 mål.

Det var en midtbane spiller med et godt overblikk og en fin pasningsfot. Han visste stor lojalitet og selvom han ikke alltid var fast på det tyske landslaget så fikk han 39 landskamper.

Han var kaptein i mange sesonger for FC Køln, og som kaptein i 1977-78 sesongen ledet han sin klubb til både cup og serie gull.

"Flocke" som han ble kaldt var som en sverm av veps i sitt spill og dekket store områder og flater gjennom sitt eminente midtbanespill.

Hans sorti som spiller var egentlig tragisk, fordi en skade i en kamp mot Duisburg. Flohe kom aldri tilbake på banen etter dette.

Etter sin spillerkariere var Flohe engasjert som trener og speider for TSC Euskirchen og Køln.

En stor fotballspiller og tysk legende har forlatt oss.





Kommentarer