Minner fra Saint-Malo

Sommeren 1993 foretok jeg en reise gjennom Europa som endte på Jersey i den britiske kanal. Det var da jeg oppdaget Saint Malo og fikk oppleve en ny plass som jeg egentlig ikke hadde anelse om eksisterte.


Etter flere dager på reise gjennom Europa, fra Sverige, via Tyskland, inn i Nederland og Belgia og videre inn i Frankrike, kjørte vi mot destinasjonen, som for oss var der vi skulle ta fergen fra, for å nå målet.

Men det ble en opplevelse og et minne som vi tar med oss. Stedet hadde en borg som vi ikke kjente til, men inne i borgen var det veier og et eget samfunn, hvor det kjørte biler og var et levende liv.

Borgen er kjent som "La ville intra-muros", "byen innenfor murene".

Stedet var svært selvstendig og forholdet til øvrigheten har ikke alltid vært enkelt. På 1500 tallet erklærte de seg like godt som egen republikk.

Tidevannforskjellene i byen er svært iøyenfallende. Byen har 47 000 innbyggere og var i 2013 en by som ble brukt i forbindelse med en tempo etappe i Frankrike rundt.

Det å se igjen bilder fra plassen som jeg besøkte for 20 år siden var selvfølgelig hyggelig og gode minner fra en fin tur kom tilbake.







Kommentarer