Saint Helier, Jersey, happy days !

Har reist en del i livet og et av stedene man ikke glemmer er Saint Helier på Jersey. Dro hit på ferie i 1993. Klassisk ferie og litt utradisjonelt, men gode minner uansett.

Husker jeg satt på terrassen foran hotellet, hadde et lokalt brygg i hånda og så utover promenaden. Ja kanskje jeg skal dra tilbake dit en gang. Det var en utrolig fin plass.

Jersey er et lite miniatyr samfunn ute i den engelske kanal, som har alt, men bare i liten skala. Alt er der, men mindre. Skilt er mindre, veiene er smalere og bilene er for det meste "veldig små".

De har også en flyplass, som kanskje er litt for stor, fordi du ser og hører flyene og ønsker liksom å dukke når de kommer inn for landing.

Det var også veldig strengt der, fordi man måtte levere passene sine på kontrollen, og kom man ikke tilbake innenfor en tidsramme på 1 time, så ble man hentet.

Vi fikk også besøkt dyreparken der, og et minne er den store gamle Urangutangen, med masse hår på kroppen og en utstråling som tar pusten fra noen og en hver.

Du har også to andre kanal øyer i Sark og Guernsey, men dit dro vi aldri. Mange tar turen over og reiser på øyhopping og får med seg en sykkeltur på Sark, som også er veldig fint.

Byen hadde også mye fint å by på og prisene er selvfølgelig gunstige. Det er jo et skatteparadis og moms har man ikke, og da kan du trekke fra 25 % på prisene i England, så får du nivået.

Litt kronglete å komme inn, litt må planlegges og kanskje ikke noe sted for de som har barn i Bamseklubb alder. Men for de som ønsker noe litt annerledes så er det absolutt verdt en tur.Kommentarer