En helgen for fall, all verdighet satt til side

Egil "Drillo" Olsen er ferdig som norsk landslagstrener, og de som valgte å sparke han, bør stille seg selv en del spørsmål på vegne av norsk fotball og hva den egentlig står for

Egil Olsen er ikke en hvem som helst, han er en person som har gjort mer for norsk fotball enn noen annen person i moderne tid. De som tviler på det bør vel ta seg en grundig legesjekk.

Spillestil, retorikk og tilnærming legges herved til side og vi ser på resultatene og samtidig mulighetene som fortsatt lå der for det norske landslaget.

For ett år siden var mange veldig godt fornøyd med den jobben Drillo gjorde med landslaget, og ingen tvilte på mannen som hadde de beste resultater en landslagssjef noen gang har hatt.

Selvom resultatene denne høsten og en "ekkel" Morten Stokstad, kanskje ga et annet og mer sårbart bilde av Egil Olsen, er det for meg en av de største gåter i norsk fotball som nå har funnet sted.

Sansynligheten for at Norges fotballherrer kommer til VM med eller uten Drillo er små. Det å "hive" en helgen over båten, er rett og slett dårlig oppførsel og mangel på folkeskikk.

Det vil alltid være kritikk mot en trener som ikke får de resultater som ønskes, og resultatene mot Sveits og Albania var selvfølgelig et tegn på at den treneren som sitter kanskje ikke er den rette akkurat idag.

Men verdighet, evnen til å hedre en mann som har gjort så mye for norsk fotball i en alder av 71 år og samtidig gi et seriøst bilde av NFF er dessverre fullstendig lagt til side. 

En søken etter et kick, eller et desperat forsøk på å nå et VM sluttspill, etter en 4,5 times prat med en trener som ifjor tapte cupfinalen mot Hødd, er jo oppsiktsvekkende.

Drillo har ikke hatt de beste resultater i det siste, men det Høgmo presterte ifjor i cupfinalen mot Hødd var på nivå som ikke ligner sidestykke i norsk fotball.

Verdighet og det å hedre mennesker som har gjort så mye for fotballen, blir satt til side, for kortsiktige løsninger, som ikke har forankring i virkeligheten.

NFF med president og generalsekretær i spissen har i denne saken vist en lederstil og en holdning som viser mer et bilde av bulldoser mentalitet og null romslighet.

Dette er en trist dag for norsk fotball, en dag som viser for meg at fremtiden ser fryktelig mørk ut, med et slikt lederskap i spissen.

Det at man får stress symptomer for å sikre seg en trener som har en tapt cup finale for Hødd, og en halv sesong som trener for Djurgården som sine siste gjøremål, er vel et dårlig grunnlag for de neste beslutninger som kommer.

Dette gir et inntrykk av ledere som ikke helt har forstått innholdet, for å si det på en pen måte.

Det overrasker meg også at mannen som skal utnevne den nye landslagstreneren, Nils Johan Semb, ikke er tilstede eller blir intervjuet om dette overhodet.

Det å "sparke" en helgen, la sortien til Egil "Drillo" Olsen stå igjen uten verdighet og samtidig vise et bilde av NFF som en stor stygg ulv, er ikke bra.

Det var ingen som ventet dette, og overhodet ingen grunn til å spytte på en person som har gjort så mye for norsk fotball.

Dette er lederskap på bunnnivå ! 




Kommentarer