Sligo og Ben Bulben, det litt spesielle

Har ikke vært her, men ønsket om å igjen innta den grønne øya, som i sin rette forstand kan forsvare dette navnet etter å ha sett bildene av Ben Bulben.

Et sted som gir stor fasinasjon og som viser noe som er spesielt og som ikke finnes andre steder i verden. Et fjell som er grønt og som etter min mening skaper et stemning som gir tid til ettertanke.

Dette 526 meter høye fjellet er fra gammelt av en isbre, etter den siste istiden. Det var opprinnelig en bred, men isen skar seg ned i fjellet og dannet det som idag er den noe spesielle formasjonen.

Fjellet er populært blant fjellklatrere, men nordsiden kan være farlig. Det er lettere å komme opp fra sørsiden og fra toppen har man utsikt over området Yeats.

Ben Bulben er litt mystisk og beskrevet i mange irske sagn og historier. Det har vært tilholdsted for bander og krigere, og for mange en plass som ikke man spøker med.

Et utrolig landskap og et fantastisk skue. Mulig en plass man bør se, ikke for langt vekk, som i fremtiden kan bli en destinasjon på min reiseliste.

Kommentarer