Franco, en helt

Franco var bare den beste, han var den komplette, rett og slett en fotballspiller fra en annen verden, unik på alle måter. Symbolet på det perfekte.


Fornavnet Franco, etternavnet Baresi. Født 8. mai 1960, 1.76 høy. 532 ligakamper for AC Milan, 82 landskamper for Italia.

Det flagrede litt ustelte håret, i rødt og svart, eller azur blått, kapteinsbindet på armen i landslag og klubblag.

VM i fotball har også vært en del av hverdagen til Franco Baresi. Han har en gull (82), en sølv (94) og en bronse (90) i sitt medalje skap.

Han er vinner av Europa Cupen / Champions League hele 3 ganger, utallige seriemesterskap i Italia og en meritt liste som er så lang at man rett og slett blir redd.

De lagene han spilte i var full av andre stjerner og glamouren gikk ofte til andre, men Baresi var der hele tiden.

Han leste spillet som ingen andre, og hadde en enorm evne til å plassere seg riktig i en hver situasjon, og defensivt brilliant.

Ofte hadde han en lang spiller ved siden av seg og hans rolle ble tilbake på 80 og 90 tallet beskrevet som "sweeper".

Flat firer og bakrom var ikke eksisterende når Franco Baresi var på banen.

Han var hurtig både i ben og hode, og med kun snaue 1.76 på strømpelesten så ble det vikitg å finne rett balanse ved siden av en sterk hodespiller.

Franco er bror av Guiseppe Baresi, en legende i naboen Inter. Franco fikk ikke kontrakt med Inter, men ble i stedet akseptert av AC, og historien er jo skrevet.

Broren og Franco ble foreldreløse i ung alder, men nektet å gi opp. Det var viktig å bli til noe og begge to ble suksessfulle fotballspillere i hver sin Milano klubb.

Franco Baresi var bare 22 år da han fikk kapteinsbindet i a-laget for første gang.

Da det skjedde, i 1982, var AC Milan blitt flyttet ned til Serie B, og treneren ønsket å bygge laget rundt den unge landslagspilleren og på det fundamentet bli til en av verdens beste klubber.

Senere i sin tid i Milan spilte Baresi sammen med Maldini, Costacurta og Tassotti i en forsvarsrekke som blir beskrevet som komplett og den beste i verdenshistorien.

Vi vil sikkert få nye fantastiske fotballspillere i tiden fremover, men det å glemme Franco Baresi som en av de aller største, blir nok umulig.

Kommentarer