Ingen kamp på Melløs !

Det nærmer seg serieåpning i Tippeligaen, men mange av våre kjente og kjære fotball klubber tilbringer ikke lenger sin tid på øverste nivå. Et av de lagene er Moss FK, de gule og sorte, "Kråkene fra Melløs".

Moss FK har fortsatt sin identitet, sin historie og sin bane. Banen heter "Melløs". Navnet er jo bare så unikt, og for oss fotballfrelste så har det en spesiell klang, både for spillere, fans og folk flest.


Jeg savner de gamle banene, og selv om mye er ved det samme, så savner jeg søndagen med oppdateringene fra NRK Radio, og "Da setter vi over til Melløs", ingen gjør det lenger.


Her har det vært spilt kamper mot Bayern Munchen og Real Madrid, storheter som fortsatt herjer i Europa, men det blir ikke Ronaldo, Ribery og Robben på Melløs denne sesongen.


Melløs stadion er en bane som ligger der, historien tar ingen fra den, den har gitt sitt gress til mange minnerike og gode serieåpninger på øverste nivå.

Trenere med store navn har det også vært mange av på Melløs. Nåværende landslagstrener Per Mathias Høgmo har ropt sine skarrende r'er i garderoben og på sidelinjen.


Nils Arne Eggen skapte magi på Melløs, med opprykk og seriemesterskap i 86 og 87.


De gode øyeblikkene er mange, legender og unge håpefulle har entret denne gressmatten og scoret mål og spilt seg inn i landslag og vunnet store titler.

Vi ser det igjen og igjen at klubber med tradisjon og vilje kommer tilbake. Det ligger fotball kunnskap i veggene her, men la det ikke vitre ut, la ikke de som kan, bli oversett.


Det prøves og feiles og det sparkes og ansettes, men det kommer en dag hvor alle brikkene igjen faller på plass og da går toget tilbake til Tippeligaen og vi får tilbake vårt Melløs.


For meg er Tippeligaen i dag en stor "jippo" og produktet blir år for år en båndspiller som går på opptak. Skal ikke være negativ, men sjela er borte, om ikke helt så er den på vei vekk fra de virkelige verdier.


Det er penger som gjelder, og man døper om navn på stadionene sine bare pengene blir lagt på bordet. Ikke spesielt for Norge, men en gjenganger overalt.


Det å døpe om navn på fotballstadioner er for meg identitetstyveri og ødeleggende for kultur og tradisjon og viser at alt er kun styrt av penger.


Du døper ikke om navnet på ungene dine, hvis noen betaler en 1000 lapp. Heidi, Pål og Per, blir ikke Coop, Skagerak og One Call.


Det er fint å se da at Melløs fortsatt står som navn på banen til Moss FK, og at noe er ved det som var og bærer sitt navn med ære, selv om det ikke blir serieåpning på øverste nivå denne sesongen.


Vi gleder oss til å få Moss FK tilbake på det øverste nivå, når den tid kommer, det vil være fint å få slettet min overskrift "Ingen kamp på Melløs !".

Kommentarer