Ja vi elsker Enga, Rønsen og Sex i Bibelen

Når vi hører "Ja vi elsker Enga" runge utover stadion, vi ser Klanen danse og nøklene rasle, da er det fest og moro, men du flytter ikke St Pauli fra St Pauli !!!

Vålenga, Enga, VIF kall det hva du vil, men artig er det uansett. Klubben er og blir et unikum i norsk fotball. Det er noe vi skal ha der og som skal være med å prege landskapet.

Klanen er en gjeng mennesker som viser at fotball er mer enn gutta på banen og at her blør vi for drakta alle mann, Oslo folk, Bergensere, Nordlendinger, Svensker, Samer og Damer, alle synger for Enga.

Det er åpenhet i Vålerenga, akkurat som det var i kirken, sikkert åpent og fint nå også, men hvem har hørt noe om kirken og dens tilhørighet til klubben etter "Sex i Bibelen".

Det er jo ikke noe og snakke om det, det var sex i bibelen, opplest og vedtatt, hvorfor er kirken så utrolig lei seg for det, ære være åpenheten og gleden av at ja vi hadde sex også i bibelen, for hva hadde vel bibelen vært uten sex, ingen bibel, men et avsluttet kapittel om en impotent Adam som ikke kunne få barn med Eva, og en slange som surrogat mor, det funker ikke det, akkurat som Rønsen ville sagt det.

Rønsen vet hva som funker, han har Enga i hjertet og er en som blør, en blod fan, som virkelig har gitt oss som liker fotball og musikk så mye.

For meg er Rønsen musikkmannen, han som lagde Puls, et blad som var like populært som Fotballrevyen, Shoot og Match Weekly for det var det vi leste på 80 tallet, da var Enga skikkelig gode.

Puls er historie, men det er ikke Enga, de lever i beste velgående, men er ikke favoritter til å vinne noe som helst denne sesongen, men det er noe på gang, det sier Rønsen.

Vi hører på Rønsen og vi tror på Sex i Bibelen, det er vel det som kan bli det som driver håpet og viljen videre for alle de som blør for Enga.

Så var det identiteten da, det å holde seg hjemme i sin egen lekegrind, for den har Enga glemt, lekegrinda, der de finta motstanderens spillere inn i pølsekiosken med handlelapp og ba dem bestille en med lompe, en uten lompe, en med sennep og lompe og en med bare sennep.

Enga må og skal spille på Bislett. De som hadde prøvd å flytte St Pauli fra St Pauli vet hva jeg snakker om, og for meg så er liksom Enga vårt svar på St Pauli.

Kjørte forbi Bislett for ikke lenge siden, stoppet, kikket inn og bare tenkte her spiller Enga, nei det gjør de ikke, synd for det er her de hører hjemme.


Vi ønsker Enga og Rønsen lykke til, så går vi i bokhandelen og kjøper oss et eksemplar av "Sex i Bibelen", drømmer om Bislett, hører raslet fra Klanens nøkler og bestiller en med sennep, en med lompe og en uten lompe og enda en med bare sennep.

Kommentarer