Strawberry Fields Forever, Let it be !

Det er med avsky jeg ser at debatten rundt Hillsborough tragedien har blusset opp som et tema igjen, og gitt rot til irritasjon og frustrasjon blant Liverpool fans i Norge.


Jeg er selv ingen Liverpool fan, men har stor glede av fotball som spill og underholdning. Det som alltid ligger i bunnen for sport generelt og fotball spesielt er respekt for motstanderen og gi seg mens leken er god.


For mange er fotball et sted man kan få utløp for sin frustrasjon, og har man ikke hatt muligheten til å spille spillet selv, eller ikke hatt talent til å nå toppen, så er det mange som tar del i denne kulturen på feil måte, og bruker fotballen som et sted å hevde seg over andre.


Vi har mange som kaller seg supportere, finner et lag og henger seg på bølgen. Vel og bra det, og ingen skal ta fra deg lysten eller gleden av å være med å "vinne" for det er jo gøy.


Noen bytter lag hver uke og holder med de som leder tabellen, andre får et forhold til et lag og kan rett og slett ikke forklare hvorfor, slik er det for mange, men hvorfor, har man ikke helt svar på.


Det blir for mange, religion, livsstil og lidenskap. Man lever livet som supporter helt ut og finner klubben i sitt hjerte og det blir et anker i tilværelsen.


For de som er lidenskapelig opptatt av laget sitt og klarer og heve seg over andres frustrasjon og virkelig nyte de gode øyeblikk, så vil ingen uttalelse fra en frustrert Man Utd supporter klare å ødelegge en fin dag.


Scoringer av Suarez, Gerrard og Sturridge skal for en ekte fan, en som liker fotball og som har forståelse for spillet, ikke bry seg om frustrerte Man Utd fans som ikke forstår sitt eget beste.


Hvor denne personen jobber er lite relevant, og ja, hvis man ønsker en offentlig unnskyldning så gjerne for meg, men hvorfor ikke heller tie dette i hjel og heve seg over slike uttalelser.


Krig mellom norske supportere av engelske fotball lag, er jo et merkelig fenomen. Flott at klubbene har fans over hele verden, men hvorfor skal folk på berget bruke energi på hverandre, få et perspektiv, tenk lenger, skap riktig avstand til dette.


Liverpool og Manchester United er klubber fra et annet land, lagene til folk som kommer fra en annen kultur og som sikkert synes det er fint at vi følger deres klubber, men det er ikke vårt, det er noe vi har tatt til oss og følger på lang avstand.


Det er noen som skriver noe på norsk om et lag i England. Hvor mye hadde en norsk Liverpool fan irritert seg hvis dette hadde blitt skrevet på kinesisk eller tysk, eventuelt italiensk.


Vi norske, med lidenskap for engelsk fotball, skal selvfølgelig ha den gleden, men vi må ikke ta dette og betrakte det som vårt eget, da har vi mistet kontrollen og forlatt vårt rotfeste.


Så til alle Liverpool fans i Norge, dette er ikke vårt, det er ikke vår krig, lev med, forstå og respekter, men aldri tro at dere eier mer enn dere gjør.


Vi er ikke fra Liverpool og Manchester, vi er ikke engelskmenn, vi er ikke de viktigste, vi skal vise respekt og glede oss over gode prestasjoner og kanskje litt ydmykhet vil være best.


Strawberry Fields Forever, Let it be !

Kommentarer