Hareide, Sol og Skåne

Åge Hareide er tilbake i Skåne og han tar fatt på en oppgave i en storklubb med lange og tunge tradisjoner. Malmø FF er hans klubb nå, han har også to perioder bak seg i Helsingborg.



Du blir fort glemt i Norge hvis du beveger deg ut av blikkfanget, Tippeligaen og Premier League, det er her det er fokus, det andre tar vi frem når det skjer noe stort.




Norges nye landslagstrener Per Mathias Høgmo tilbragte noen måneder i fjor i Djurgården, og det er flere nordmenn som har gjort sine saker bra i nabolandet.


De siste dagers nyheter i svensk media, og det tragiske dødsfallet i Helsingborg overskygger selvfølgig Hareide og hans retur til Svensk fotball.


Malmø FF er for meg Europacup, 1979 og en viss Trevor Francis, som ødela festen for skåningene den gang, om Hareide kan kopiere Bob Hougthon og hans bravader er vel lite trolig.


Det at Rikard Norling byttet ut Champions League og et godt lagmaskineri mot Brann og overlot tømmene til Hareide, er vanskelig å forstå, men den som venter for se om det var rett.


Hareide har bygget seg et godt rykte i Sverige, gjennom tiden i Helsingborg, men også faktisk i den sesongen han var i Ørgryte og jobbet iherdig for å redde dem fra nedrykk til Superettan.

Åge H, står for offensiv fotball og en spillestil som gir spillere frihet til å forstå og gjøre en del på egenhånd, personlig kreativitet har aldri vært negativt der i gården.


Tilbake står norsk fotball med en trenerkapasitet fattigere. Han forlot Viking til fordel for jobb i det private næringsliv, der ble ikke revisoren fra Hareid lenge, sagmugg, sirkushest osv.


Vi ønsker Hareide lykke til i Malmø FF, følger med i Allsvenskan og håper at fotballen igjen kommer i førersetet hos "Søta Bror".







Kommentarer