Mine utvalgte i et lukket vindu

Overganger og vinduer er blitt en del av fotballen, og de er her for å bli, og noen er mer spennende enn andre, her er mine utvalgte overganger når vinduet stengte for denne gang.


Eric Dier
Den første spilleren jeg ønsker å bruke noen linjer på er den nye forsvarspilleren til Tottenham, Eric Dier. Kjøpt fra Sporting Lisboa og fast inventar på England U.21. Han scoret to mål på sine to første kamper for Spurs, som back, og er bare 20 år. Ser lovende ut.

En spiller som er født i England men som i hele sin oppvekst har levd i Portugal. Lyslugg med potensial og veien til Premier League er ikke akkurat den vanlige, men igjen alle veier er mulige, så vi følger Dier med interesse.

Southampton har solgt unna og mange spådde laget en vanskelig fremtid uten Shaw, Lallane, Lovren og Lambert, men det ser ut som om Ronald Koeman tar det med fatning og finner spillere som andre ikke har tenkt på.

Dusan Tadic er en spiller med et vanvittig potensial og en håndplukket fra Twente. Han står ikke tilbake for noen av de spillerne som har forlatt "Saints" foran denne sesongen. Et meget spennende valg av Koeman og en som vil fortsatt sette Southampton på kartet.

Dusan Tadic
Neste mann er ikke en ukjent spiller, men en som jeg tror kan blir årsaken til at Chelsea denne sesongen vil vinne serien, hvis han får holde seg skadefri. Cesc Fabregas er navnet, og han har nå fått en rolle i Chelsea som gjør han til sjef i midtbane leddet.

Hans første kamper gir et bilde av storhet og håper at Fabregas tar steget nå og skaper sin plass i et Chelsea lag som vinner trofeer. Da blir det for medspillere å forstå og benytte seg av det å ha en slik fantastisk spiller i sitt lag.

Det er også veldig spesielt at Danny Wellbeck har gått fra Manchester United til Arsenal. Ikke mange har gått den veien, kommer på Mikael Silvestre i senere tid og kan vel også nevne Brian Kidd og Jimmy Rimmer fra tidlig 70 tall.

Aston Villa har ikke blitt levnet de store sjansene denne sesongen, men mulig at de to ringrevene Kieran Richardson og Joe Cole kan bli gode bidragsytere gjennom en lang sesong, kanskje få en ny vår i Villa parken.

Men den kanskje mest spennede signeringen hos Aston Villa foran denne sesongen er ikke en spiller men en assistent. Roy Keane har vandret inn porten og skal sammen med Paul Lambert lede laget fremover. Det er en interessant konstellasjon og kan igjen gi assistenten en ny dimensjon.

Lambert har slitt litt over tid i Villa, men starten så langt har vært bra. Keane er ikke kjent for sine egenskaper som assistent og det å få en slik mann inn, få styrt han, få ut det beste av han kan være gull, vi får se.

Tror ikke Newcastle denne sesongen vil kjempe i toppen og Alan Pardew har gjort mye spesielt gjennom sin tid som sjef for Magpies, men i Jack Colback har han funnet en ny og god spiller.

Colback er med i troppen til England mot Norge, så får vi se om han virkelig kan bli en av de nye som skal være med å bidra for "Tre Løver" fremover.
Jack Colback

Swansea har hatt en vanvittig start på sesongen, tre seire, fantastiske mål og ser veldig bra ut under Garry Monk. Monk (35) er et spesielt valg, og han overrasker. GM har en unik erfaring som spiller i klubben, og en som viser vei for en type managere som ikke har fått helt fotfeste i det siste.

Det å ta en tidligere spiller og gjøre han til manager fungerte jo godt i Liverpool, Dalglish er vel et godt eksempel, og det har også fungert hos andre lag, men skjer ikke så ofte.

Monk har tatt over tømmene etter to markante skikkelser som Michael Laudrup og Brendan Rodgers og det er ingen enkel oppgave. Det har gått over all forventning så langt.

Swansea har gjort spesielle trekk også på overgangsmarkedet, hvor keeperen Michel Vorm ble solgt til Tottenham og handskene er tatt over av Lukasz Fabianski. Ingen har helt forstått hvorfor Arsene Wenger aldri ga han full tillit, litt som Tim Howard og hans mislykkede opphold i Manchester United.

Begge disse to er keepere for sine land og skulle på alle måter, og som Howard har bevist i ettertid, ha alle forutsetninger for å lykkes i en stor klubb. Nå får Fabianski sin mulighet til den ultimate revansj, og storspill i Swansea buret blir det helt sikkert fremover.

Mye annet nytt og spennende i Swansea også. Gomis og Sigurdsson er klassespillere som vil bidra godt i en sesong som kan bli preget av mange oppturer.

Da får Manchester United ha meg unnskyldt med deres vanvittige pengebruk og utvanning av sitt gode navn og rykte. Det å kjøpe spillere er vel og bra, men det ser ut for meg som om Louis van Gaal har tatt litt for mye Møllers Tran.

Kommentarer