Martin, Mats og Morten minstemann

Det har i de siste ukene vært en debatt gående om Martin Ødegaard og om han skal spille i landslaget eller ikke mot Italia. Det blir jo helt og fullt opp til Høgmo, men min mening er at hvis Ødegaard er vurdert god nok så er han gammel nok

Det er mange argumenter i mot, men igjen tenk på om Martin skulle bli bitt av huggorm, stukket av veps, eller skader seg på en Strømsgodset trening, hva da ?

Han har bevist i kampen mot Emiratene og U.21 oppgjøret mot Portugal at han har helt spesielle evner og at hans landslagsplass hadde vært selvskreven hvis han hadde vært 25 år, men han er 15 og da kommer alle de "flinke" og forteller hvorfor han ikke må spille mot Italia.

Det er jo "farlig" og han er jo bare et "barn". Dette er mange av de samme menneskene som står i bresjen for skjermingen av barn i fotballen nedover i klassene også og som har mange selvfølgelig gode motiver for sine tanker og ideer, men det man gjør er å frarøve en som vil, og som selv har uttalt at han har lyst til å spille, sjansen til å gjøre det.

Selvom Martin ikke er myndig, så har han resurspersoner rundt seg som sikkert har gitt sitt samtykke til det Martin uttaler selv, og da blir uttalelser som nekter han spill, absurde.

Han er spesiell og han kan oppnå mye på fotballbanen, men om det kommer til å skje om et eller to år, eller om 10 år har vi ingen garanti for. Fotball og det vinduet og den muligheten som har oppstått nå er unik og det vil være typisk norsk fotball og ikke utnytte dette.

Det er kommet argumenter som at Italienske sluggere vil klippe han ned og ødelegge han, og at en slik match på ingen måte vil være en plass for Martin, men den frykten er kanskje det som gjør at norsk fotball i sin helhet sliter med seg selv og styres av frykt for konkurranse, for topping av lag og for alt som egentlig hemmer utvikling og fremskritt.

Jeg tror ingen spillere i det Italienske landslaget er tøffere enn de råeste midtstopperne i Tippeligaen, og en del av spillerne som Ødegaard møter i Tippeligaen har vel mer rykte på seg for å spille ufint enn de som representerer Italia.

Mats Møller Dæhli er noen år eldre, og han har fått muligheten, og brukt av Høgmo og samtidg spilte han i Premier League ifjor og Championship i år. Han var vel bare 16 da han møtte tøff motstand i reservelagskamper for Manchester United.

Hva vekt forskjellen er på Martin og Mats vet ikke jeg, men at man skal være redd for at Martin Ødegaard blir ødelagt er vel svært overdrevet.

Disse tankene er jo da overførbare og vil også bety at folk med holdninger om skjerming også ville frarøvet Martin muligheten for å spille kamper i Tippeligaen.

Når Mats fikk lov, så bør Martin få lov, og det finnes sikkert en Morten minstemann også. Hvis Per Mathias Høgmo mener at de er gode nok og kan gjøre en jobb for landslaget, så er de også gamle nok.


Kommentarer