Fansen på "Tønna", Alder, Sweeney og en datamann

Mitt forhold til Newcastle United er at jeg liker klubben fordi de har noen helt spesielle fans og gode og lange tradisjoner i Engelsk fotball.

Tønsberg Tønne
Østerøya Sandefjord
Alan Shearer, nr. 9
Newcastle United
De har også gjennom tiden dyrket sine 9'ere, kjent for å ha en helt spesiell spiss. Det har vært varemerket til klubben gjennom mange tiår, denne spissen.

Gallagher, Milburn, Macdonald, Shearer og Carroll er nok de som huskes best med drakt nr. 9.

Men har også flere relasjoener til Newcastle, dog litt mer fjerne men faktisk klistret til netthinnen for evig tid, så verdt å ta med når nå klubben sliter litt i bunnen av tabellen.

Alan Pardew kommer nok aldri til "Tønsberg Tønne", men når noen engelske Newcastle fans for en stund tilbake tok turen, trodde de at de hadde nådd paradiset.

For oss som bor i Sandefjord og er ivrige turgåere så kjenner vil landemerket "Tønsberg Tønne", som ligger ytterst på Østerøya,

Her er det stier og fine turområder som ikke assosieres med fotball, men for disse Newcastle fans ble det spesielt og tårevått.

Det å nå "Tønna", gå opp trappene og se utover havet er spesielt for enhver, men når man er Newcastle fan, kanskje ikke helt vant med å gå på tur, og muligens også litt sliten etter en vandrig da er det jo ingenting som er bedre enn å se dette landemerket.

Denne "varden" er malt i svart og hvitt, av hvilken årsak vet ikke jeg, men disse Newcastle fans hadde helt klare tanker om hvorfor. La seg ned og knelte.

De hadde funnet Newcastle, i et annet land, sine farger, fremme ved målet. Det vi vet med sikkerhet er at de ikke var de første kråker som har vært her.

Datamannen dukket opp litt ut av det blå, eller var det svart og hvitt, for han la ikke skjul på hvilket lag som hjertet hans banket for. Hvordan vi kom inn på fotball husker ikke jeg, men det er ikke vanskelig for meg å snakke om det, hvis noen byr på en historie.

Både fansen som var på "Tønsberg Tønne" og datamannen er nok ikke helt fornøyd nå, heller ikke et godt omen når to av klubbens beste fans blir skutt ned over Ukraina.

John Alder og Liam Sweeney var to spesielle menn, og de ble fullstendig uskyldig en del av en krig, som passasjerer på dette flyet til Malaysia måtte de bøte med livet.

Hvor fansen er vet jeg ikke, datamannen kan jeg nok finne igjen, Alder og Sweeney kommer ikke tilbake.

Newcastle er en klubb som hører til i toppen og Pardew og hans menn burde prestert bedre i en sesong som så langt ikke har vært en "Tønsberg Tønne" opplevelse.

Fansen ved "Tønna", Alder, Sweeney og en datamann, det er for meg "the real deal", så heia Newcastle, St James og drømmer om Milburn, Macdonald og Shearer.

Kommentarer