Norwegian Blue, for me and you !

En ny tur til Leicester er over, min første for å se mitt favorittlag i Premier League denne sesongen. Det ble også denne gang nye bekjentskaper og opplevelser som jeg nok ikke hadde tenkt på før jeg dro over sjøen for å se noen fotballkamper.

Onsdag startet ferden mot Leicester tidlig i bil fra Sandefjord til Rygge for å rekke 7 flyet på morgenen. Det ble etter endt flytur og lange køer i passkontrollen på Stansted, den vanlige reisen med tog frem til Leicester.

"Leicester, King Rikard III"
Vi passerte Cambridge, Ely, March, Stamford, Peterborough, Melton Mowbray og flere stasjoner før 2,5 times togtur og noen skritt opp langs London Road i Leicester tok meg til hotellet som jeg som oftest bor, Belmont House.

Denne gang var det rom 120 som ble mitt, og igjen en ny opplevelse, da alle rom i dette hotellet er forskjellig og utformet på hver sin måte. Fint å bo her, nært til sentrum og nært til stadion, samt rett ut i gågata til noen gode og trivelige vannhull eller puber om du vil.

Vi var fire som reiste over denne gang, og vi kjenner hverandre godt etter utallige turer til denne byen for å se vårt favorittlag Leicester City. En hadde ankommet når jeg kom, og de to andre kom noen timer etterpå.

Det er slik, vi reiser ut fra forskjellige steder i Norge til forskjellige tidspunkter og ser hverandre nesten aldri andre steder enn i Leicester, pussig, men noen nordmenn gjør akkurat det, treffes på tur i Leicester.

Byen er for de som ikke kjenner den, en meget trivelig by med mye romersk inspirert bebyggelse og mange fine plasser i nært bysentrum. Turen denne dagen før kampen mot Chelsea gikk til The Soar Point, som er en fin pub ved elven Soar som renner gjennom byen i sine buer og under sine broer.

Den store snakkisen i Leicester for tiden er Kong Rikard III og annerkjennelsen av at hans etterlevninger er funnet i byen. Jeg har ikke brukt så mye tid på å lete etter akkurat dette, men fått med meg at byen har skapt en "severdighet" ut av det.

Det at Leicester City også er tilbake i Premier League er selvfølgelig også en fin og meget viktig hendelse, men også Speedway som Rugby preger både bybildet og nyhetene i denne byen i East Midlands.

Kampen mot Chelsea ble en liten nedtur, men vi tok spillet i 1. omgang med oss som noe av det beste vi har sett av et Leicester lag "ever" og trodde at det ville holde til seier mot et formsvakt Newcastle, noe som også ble riktig da Leicester tok tak og vant 3-0 over "The Toon" etter et tap 1-3 mot "The Blues".

Årets Spiller: Esteban Cambiasso
Muligheten for å overleve er helt klart tilstede nå og før kampen mot Newcastle fikk vi også en ny og hyggelig opplevelse da vi som representanter for de Skandinaviske supporterne, delte ut en årets spiller pris til Esteban Cambiasso, som var et soleklart førstevalg.

Selvom Leicester har vært ofte på Tippekupongen og er et kjent og kjært lag for de fleste som følger fotballen fra øyriket, så har de ikke alltid hatt lag med spillere som både har spilt for Inter og Real Madrid og vunnet Champions League, men det har vi denne sesongen i nettopp Cambiasso.

Cambiasso var det hyggelig å få noen ord med, få et godt håndtrykk og et smil fra en som virket å både sette pris på det vi hadde med oss, et Vikingskip med hans navn inngravert, og det at vi valgte han som klubbens beste mann denne sesongen.

Mellom fotballkampene ble det tid til litt "Pub Walk" også, for det er det vi gjør, vi går mange skritt i løpet av en slik tur, fra sted til sted. Pubene er mange og plasser som The Globe, The Pub, Local Hero, Swan & Rushes og ny oppussede Barley Mow var blant de stedene vi var innom og fikk oss noen puste og drikke pauser.

Vi var også ute i "suburbia" på plasser som Groby og Blaby, hvor de lokale pubene, The Stamford Arms og Bakers Arms fikk sitt besøk. I løpet av turen blir også mange øl sorter prøvet ut og denne gang fikk jeg smake blant andre Norwegian Blue og Blue Boar.

Smakte godt begge to, og går under sorten "Ale" som er en god drikke og kose seg med, med en pint har man både "mat og drikke" i samme glass, blir ofte både mett og utørst på en gang.

Norwegian Blue er jo en papegøye som er kjent fra en helt spesiell Monthy Pyton sketsj, og mine tanker gikk direkte til denne sketsjen, da papegøyen er den som pryder etiketten.

"Norwegian Blue & Blue Boar"
En Blue Boar er også verdt å få med seg, på norsk er det rett oversatt en "Blå Råne" altså en skikkelig "Mannegris", og smaken var ok den, så "Råna" ble fortært den og satt godt.

Vårt besøk til forstaden Blaby var pga av at vi ville se Leicester U.21 mot Man City U.21 i en cup kamp, men da vi kom til Holmes Park, ble vi fortalt at kampen ble flyttet og istedet var det en damekamp mellom Leicester City Ladies og Loughborough Ladies som foregikk på arenaen.

Vi kikket litt, betalte oss inn, og fikk en god prat med noen lokale som synes det var utrolig artig at norske Leicester City fans var her ute og gikk, og vi fikk en god latter, og noen hyggelige bekjentskaper på denne banen også.

En av guttene bak oss på tribunen, som vi har sett og snakket mye med gjennom årenes løp, var med oss ut på lørdagskvelden og før vi dro dit ble vi med han hjem først og deretter gikk vi til den lokale puben hans som da var i Groby og et nytt bekjentskap ga mersmak.

Fasit for reisen ble, en kamp vunnet, en kamp tapt, mye god mat, mye godt drikke og nye bekjentskaper og nye opplevelser, og fortalt til deg fra meg, "Norwegian Blue, for me and you !".

Kommentarer