Den gamle damen kommer på besøk, det var lenge siden sist

Juventus er tilbake i en Champions League finale, etter mange sesonger i svart. Nå er det glede og moro igjen hos klubben som har dominert fotballen i Italia i ulike epoker.

De har vunnet utallige mesterskap i Europa, Serie A og foret det italienske landslaget med fantastiske fotballspillere. Lagene fra 70 og 80 tallet er for mange de som sitter sterkest, men også de nye lagene med mange spesielle spillere er blitt kjære for de fleste.

Vi kan sikkert mimre om det som var, prate om Platini, Tardelli, Boniek, Zidane og Zoff, men vi bør vel kanskje vie litt oppmerksomhet til de spillerne som idag preger laget.

Treneren for tiden er Massimiliano Allegri som tok over etter Antonio Conte for snaut ett år siden, og har videreført det som var lagd av fundament fra Conte.

Laget fra Torino har vunnet Serie A de siste fire sesongene og dominert kraftig i støvellandet, men suksessen har latt vente på seg i Europa, og det blir nok tøft å tukte Barcelona, når lagene møtes i Berlin idag.

Gianluigi Buffon
Historien om laget som dominerte, ble tatt for juks og kamp fiksing, ble flyttet ned i Serie B, og måtte krabbe tilbake og finne seg selv igjen. Det er selvfølgelig trist at slike hendelser skjer, men også viktig at det er mulig å ta sin straff og komme tilbake.

Keeperen til Juventus er en som er som Metusalem selv, en som følger i skoene til Dino Zoff og som har stått i mål gjennom generasjoner. Spillere kommer og går, men hos Juventus står Gianluigi Buffon. Han er rukket å bli 37 og har spilt 143 landskamper for Italia og er også kaptein.

I forsvaret herjer visekaptein Giorgio Chiellini. 30 åringen med 76 landskamper, og som i sin tid ble vraket i Roma, for så å ta turen til Fiorentina og i 2005 ble han Juventus spiller.

Sveitseren Stephan Lichtsteiner er også en som sansyneligvis blir å finne i startoppstillingen imorgen og som vil prege oppgjøret med noen gode overlappinger og innlegg. En spiller som da vil fylle muligens en av flanke rollene i Juventus som vi vet spiller med 3 midtstoppere.

På midtbanen har Juventus nok av alternativer, men vi håper å få se Paul Pogba. Spilleren som Manchester United og Sir Alex Ferguson lot slippe og ga kun 3 førstelagskamper, er en meget sentral spiller i Juventus og jaktet av de fleste klubber i Europa.

Andrea Pirlo er en annen viktig brikke. Pirlo som mange mente hadde gjort sitt etter at han forlot AC Milan, har vært kanskje den viktigste spilleren på ferden tilbake til toppen, og han har vel blomstret nesten mer på vei til 40, enn da han spilte som best tidligere.

Carlos Tevez
Det å ha Carlos Tevez i en spillerstall krever jo også sitt, men ingen kan ta fra argentineren det faktum at han er en glitrende angrepspiller. Tevez med fortid i både Manchester City og Manchester United er en levende legende og en som vil gjøre det beste for at Juventus imorgen står igjen med pokalen som Champions League vinnere.

Allegri har en bred spillerstall og kan velge og vrake, og navn som Vidal, Evra, Morata, Barzagli og Marchisio vil sikkert bli å finne enten i startoppstillingen eller på benken.

Juventus vant sist Champions League i 1996, og har også en seier fra 1985. Det begynner å bli en stund siden sist "den gamle damen kom på besøk". Det kan nok bli hyppige besøk fremover, hvis utviklingen fortsetter og klubben vokser videre med nye og yngre stjerner.

Kommentarer