Pilgrimmene, alltid på hjemmebane

Det er mange klubber i det engelske ligasystemet og ikke alle lever livet på topp med Premier League som kamparena, denne gang snakker vi litt om Pilgrimmene som alltid spiller på hjemmebane

Det er vel en sannhet med modifikasjoner, men når hjemmebanen heter Home Park, så er det vel ikke så feil likevel. Pilgrimmene eller Plymouth Argyle om du vil, lever idag i en tilværelse på nivå 4 i det engelske ligasystemet.

De er en relativt stor klubb i en by som har ca 250 000 innbyggere og ligger lokalisert på sydkysten i England i området Devon.

Argyle som ble stiftet i 1886 har aldri spilt på øverste nivå i det engelske ligasystemet og
mange er vel litt forundret over det. De er nå den største byen i England som aldri har vært representert på øverste nivå.

Laget er også spesielt fordi deres drakter er unike. Det skiftes litt fra år til år, men grønt og hvitt har vært farger som har gått igjen i hjemmedraktene.

Klubben har beveget seg opp og ned mellom nivå 2 og 4 og fra tid til annen hatt en flørt med de store i FA Cup og Liga Cup oppgjør, men altså aldri noen som har klart å få klubben høyere enn nivå 2.

For tiden er 22 åringen Curtis Nelson kaptein på laget og en 40 år gammel skotte ved navn Derek Adams er manager.

Kaptein Nelson er født i Newcastle under Lyme, og flasket opp i Stoke. Litt geografi opplæring kan vi jo ta i samme slengen, fordi Newcastle under Lyme ikke er Newcastle on Tyne, og ligger trygt og godt i Vest Midlands, ikke langt fra Stoke on Trent.

Manager Adams har en fortid fra Ross County og hvis han kan klare å gjøre det samme i Plymouth som han gjorde i Ross County, da er det håp om et Premier League eventyr på Home Park.

Adams tok klubben i Skottland opp til øverste nivå og det er vel det drømmen vil være å få til i Argyle også. Men det vil nok ta litt tid.

Hvis klubben på 70 tallet hadde klart å "fange" sin egen bysønn Trevor Francis i ung alder, og samtidig holdt på angriperen Paul Mariner, som ble solgt til Ipswich, ville nok klubben allerede da hatt et lag på øverste nivå.

Mange kjente spillere har tilbragt tid i Plymouth, men det har mest vært enten før karrieren tok av eller når den var på hell.

Scott Sinclair, Norman Piper, Gordon Nisbet og Tony Capaldi er navn som klinger godt i ørene på de som har fulgt Engelsk fotball en tid.

De største legendene er nok ingen av dem, men da får navn som Geoff Crudgington, Paul Wotton, John Hore og Kevin Hodges heller nevnes, spillere som har spilt i grønt og hvitt i flere 10 år. Hodges var spiller i klubben fra 1979 til 1993 og spilte 530 ligakamper for "Argyle".

En som også bør nevnes er Steve McCall som før sin tid i Plymouth både som trener og spiller, var et kjent navn i Ipswich på øverste nivå og representerte England både på U.21 og B landslag.

En som sikkert også etterhvert vil få sitt navn skrevet i gull er keeperen Romain Larrieu. Han voktet buret i Plymouth fra 2000 til 2012, og i alt fikk han 292 liga kamper for klubben.

Larrieu har voktet målet for Argyle på nivå 2, Championship. og var fra tid til annen linket med Premier League klubber, men ble værende på Home Park.

Hjemmekampene til klubben fra syd spilles på "Home Park", og 17 150 får plass på stadion.

Vi ønsker Plymouth Argyle lykke til i sesongen som kommer og kanskje laget som har klatret i stigen fra nivå 4 til 2 en gang vil komme opp blant de store i Premier League, vi venter spent.

Kommentarer