Et romjulseventyr, Hei Chesterfield !

Det er midt i romjula og vi venter nå på at ballen igjen skal rulle på baner rundt omkring i England. Har sett at en del "groundhoppere" har tatt turen over "sjøen" og igjen skal erobre en ny og helt spesiell arena.

"Fjesboka" frister med bilder og oppdateringer som ruller over skjermen. Her spises det fasan med "de lokale" på "en lokal" i Whitby, og det drikkes en "pint" i en pub i Crewe.

Der kom det også en liten oppdatering fra Rochdale, vann og atter vann, det er vist en flom, blir det kamp da, tenker jeg. Rochdale for meg er Spotland og 2 mål i FA Cup finalen i 75.

Trond, er på vei til sitt romjulseventyr, en ivrig groundhopper, skal til Chesterfield. Skulle vært der for 55 år siden, da stod Gordon Banks i mål. Men "Trond" får kanskje oppleve Tommy Lee, en liten keeper legende i seg selv.

Tommy Lee, ikke han fra Motley Crue, og med en fortid med Pamela Anderson og Heather Locklear i sine armer, nei det handler om en helt annen.

Tommy Lee, er en av disse mange håpefulle, som en gang var i nærheten av toppen, en av de som også har vært under vingene til de største legender, men som måtte forlate det beste selskap.

De fleste opplever dette og de fleste klarer heller ikke å bite seg fast i fotballen og få det som et levebrød, men Tommy Lee han har klart akkurat det.

En reise gjennom fotballens "skyggedaler" kan fort ende opp et sted som du forelsker deg i, et sted du blir legende, et sted som ingen vet at du har vært, bortsett fra de som var der når du var der.

Lee, har snart spilt 300 ligakamper for Chesterfield, og han har som veldig mange andre en fortid fra akademiet til Manchester United. Et kort opphold i Macclesfield, og et lån hos Rochdale ble det før han i 2008 kom til Chesterfield.

Chesterfield er en klubb som ikke får de største overskriftene i den engelske fotballen. Det er vel møbler vi assosierer dette navnet med.

Med Tommy Lee i mål, så ble jeg nysgjerrig og tenkte at dette må jeg se mer på, og ja der fant jeg nye kjendiser. Dave Allen er formann, så begynner dette virkelig å ligne på et "eventyr".

Tommy Lee, Chesterfield
Dave Allen, er jo mest kjent som engelsk komiker, men det er ikke han som leder klubben, det er en helt annen Dave Allen. Men sikkert ikke helt ukjent med "Showbiz" siden han er en kjent aktør i Casino bransjen.

Allen har invistert store summer i klubben, som har resultert i ny bane, Proact Stadium, og noen triumfer og trofeer på lavere nivå, med Johnstrone's Paint Trophy i 2012, som det største.

Håper Trond får et godt inntrykk av klubben og omgivelsene han skal besøke. At han husker på at her var Gordon Banks sin start i den profesjonelle fotballen og at Tommy Lee får vokte målet.

Motstander i dagens kamp er Coventry City, en ikke ukjent klubb som nå kjemper om opprykk til nest øverste nivå. Chesterfield er å finne på 20. plass og sliter i bunnen.

Chesterfield har en lang og vanskelig tid bak seg, og har ikke vunnet i ligaen siden kampen mot Fleetwood, 31. oktober. Fem strake tap må snues ikveld.

Følger litt med på resultatet av akkurat denne kampen, fordi med Tommy Lee og Dave Allen som en del av Chesterfield møblementet, og Trond på tribunen, så blir det en historisk aften.

Kommentarer