Den nye vinen, solskinn eller regn

Det finnes noen gode årganger og det er slik med fotballspillere som det er med vin. Det er noe i lufta akkurat nå, og jeg håper bare at NFF klarer å skape noe ut av dette, for her er det gull.

Martin Ødegaard er vår store affish stjerne, og det håper jeg selvfølgelig at han vil forbli, litt i dvale, men han kommer hver sikker og det i Real Madrid.
Martin Samuelsen

Hans talent er "spesielt" og vi vil få glede av Martin i mange år fremover, og håper at noen kan se hvilken juvel dette er og begynne å dyrke han frem i landslaget i hans beste rolle.

Mange nordmenn har vært innom Manchester City, keeper brødrene Johansen er to, Omar er en tredje. Ibrahim en fjerde spiller.

En femte og akkurat nå imponerende på nivå 3 i England, Martin Samuelsen. Samuelsen har en fortid i
Manchester City, og 18 åringen er for tiden på lån fra West Ham til Peterborough.

Martin Samuelsen er litt eldre enn Martin Ødegaard, han er 18 år, og en "gamling". Mye fotball i Samuelsen og en som jeg tror Norge kan få god nytte av fremover.

Vi kommer ikke utenom Kristoffer Ajer, stortalentet fra Start som i høst er ute å "prøver seg" hos klubber, og har vært en tur hos Celtic for å vise seg frem.

Ajer er en spennende type, med enorme forutsetninger for å lykkes i toppfotballen, gleder meg til å følge hans utvikling og i en alder av 17 spiller han med stor fornuft og ferdighet.

En av mine største favoritter er Iver Fossum. Fossum har levert et par sesonger nå i Strømsgodset og ble her rett før jul klar for Bundesliga klubben Hannover.

En midtbane juvel og en spiller med en fantastisk spillerforståelse. Når du ser han spille får du tårer i øynene og drømmer om å se han på landslaget sammen med Martin
Ødegaard.

Kristoffer Ajer
Omar Elabdellaoui er blitt 24, og fast inventar på landslaget, men fortsatt en spiller for fremtiden og den som jeg ønsker mest av alle blir en "nestor" i denne gruppa.

Odd sin venstreback Thomas Grøgaard er spennende, en moderne spiller med overblikk og fart og ferdigheter med ball som en midtbane mann. Spår han en stor fremtid, han er blitt 21.

Forventer mye av Molde spissen Bakenga også. Har liksom ikke slått ut helt i full blomst. Skader og litt "benke tilværelse" har stoppet utviklingen, men fortsatt bare 23 år og en som har mye fotball i kroppen. Kan bli en stor "hit" med et bevegelsesmønster og en fotballforståelse som overgår mange.

Moi er en spiller vi også vil få mye glede av fremover. Molde har tatt godt vare på han, og tipper at han er vår neste utenlandsproff.

Dette er alle spillere med store spillerforståelse og evnen til å løfte spillet opp på et nivå som gjør at de vil kunne heve standarden på et norsk landslag som akkurat for tiden ikke er helt ferdig.

Det er sikkert flere som kan bidra fremover og som kan gi norsk fotball noe å bli eller være stolt av, men dette er de jeg ønsker å sette mitt fokus på.

Så får vi se om den nye vinen blir solskinn eller regn, mye kan gjøres med
riktig matching til riktig tid både i klubb og på landslag.

Kommentarer