Norsk Attraksjon, Leicester Spesial

Leicester City har vunnet Premier League og fra kriker og kroker dukker det opp fans av klubben. En skikkelig "Norsk Attraksjon" av en fan av denne klubben er Linda Eide.

Linda Eide, Norsk Attraksjon
Vi som har fulgt med en stund vet godt at Linda er en fan lenge før Leicester City ble seriemestere, hele 40 år. Hun har helt sikkert koll på spillere i hvite underbukser og kamper hvor det ble brukt tre keepere.

Igår fikk en Leicester venn av meg, en mail fra Linda, med en hyggelig hilsen, og hva er mer morsomt da enn å lage min hyllest til programmet hennes "Norsk Attraksjon". Har da satt sammen en "Leicester Spesial" støpt i denne form.

Hennes attraksjoner finnes ikke i "guideboken", og de 10 vi har tatt frem her, er heller ikke en del av klubbhistorien til Leicester City, da begynner vi,

Keith Weller's lange hvite underbukser
Attraksjon 1, Keith Weller's lange hvite underbukser

Keith Weller er vel kroneksempelet på en spiller som virkelig gjorde furore med et antrekk som sjelden blir sett på en fotballbane.

I en FA Cup kamp den 6. januar 1979, live på norsk tv, spiller Weller en historisk kamp, scorer et av målene og i sine lange hvite underbukser leker han med de grønne og gule fra Norwich.

Kampen ender med en 3-0 seier til Leicester og det er skrevet historie. De lange hvite underbuksene var, gjenfortalt av Alan Birchenall, faktisk kona's og lå i bilen til Weller, og i sin iver etter å kle seg etter forholdene ble disse brukt.

Se klipp fra kampen, You Tube

Attraksjon 2, Derek Dougan's frimerke

Derek Dougan er kanskje mest kjent som en Wolverhampton spiller, men før han havnet hos Ulvene var han en notorisk målscorer for Leicester City midt på 60 tallet.

I en kamp hvor han hadde "frimerke", ble moromannen Dougan litt oppgitt av denne fyren som hang på han hele tiden og før en corner, tok han like godt turen rundt målet og "frimerket" fulgte etter.

En helt absurd situasjon, men igjen en svært legendarisk hendelse og med stor humor. Dougan brillierte for Leicester i spann med Jack Sinclair, før han overraskende ble solgt til Wolves.

Attraksjon 3, Alan Birchenall og dorullen

Tidligere Leicester spiller Alan Birchenall og nå klubb ambasadør, beskrev en episode fra sin karriere, som passer i denne spalten, og den er ikke fra hans tid i Leicester, men den får plass.

I sin biografi "The Birch", forteller han om en kamp han skulle spille for sin nye klubb San Jose Earthquakes, og hvor publikum jublet ellevilt når han ankom banen.

Robbie Savage, bot, £ 10 000
Birchenall hadde rett før han gikk ut på stadion, vært en tur på toalettet og i sin iver etter å komme seg ut til tiden, ble ting gjort i litt for høy hastighet.

Da han også fikk se at mange av tilskuerne brast ut i latter, ca. 35 000 av dem, forstod han at noe var litt spesielt, og ja når man entrer banen med en flagrende dorull etter seg, så er det vel tid for latter.

Attraksjon 4, Robbie Savage på dobesøk i dommerens garderobe

Foran en kamp mot Aston Villa, tidlig på 2000 tallet, ble Robbie Savage ilagt en bot på £ 10 000 for å ha brukt dommergarderobens toalett.

Graham Poll, dommer for dagen, rapporterte episoden, og selvom Savage klaget på "mageonde" og dårlig tid, så ble det ikke godtatt, og spilleren ble ilagt boten, for noe som vi på norsk kaller,  "usportslig opptreden".

Attraksjon 5, Tre keepere i en kamp, eller var det fire ?

Leicester spiller kvartfinale i FA Cupen, året er 1982, og keeper Mark Wallington, som aldri var skadet eller tidligere måtte stå over en kamp, må kaste inn håndkledet. Spissen Alan Young går i mål, og så får han seg en smell,

Young kan ikke fortsette, og igjen blir det keeperskifte, Steve Lynex, tar på seg keeperdrakten, og Leicester fortsetter med 10 mann.

Young får slappet av litt på sidelinjen og bestemmer seg for å fortsette og bytter igjen med Lynex, og historien ender godt for Leicester som vinner oppgjøret 5-2.

Se klipp fra kampen, You Tube

Attraksjon 6, Black var hvit og White var svart

To spillere står beskrevet i Leicester sine historie bøker som Herr Svart og Herr Hvit.

Adam Black, som fortsatt er den spilleren i Leicester sin historie med flest antall ligakamper for klubben, 528 totalt, var født i Skottland og en hvit herre mann. Spilte for klubben da de hentet hjem en 2. plass i ligaen i 1929, og var fast høyreback.

Lenge etter og langt inn på 70 tallet debuterer en annen spiller for Leicester, Winston White. White var en lokal spiller, farget og mørk i huden. White spilte kun 12 kamper før han reiste videre.

Historien om Black & White, er begge kontraster både i farge og antall kamper.

Attraksjon 7, Russel Hoult hentet fra pølsekø til keeperplass

Kanskje ikke alle husker den lovende keeperen Russel Hoult, bedre kjent fra sin tid i Derby og West Bromwich, men som ung gutt var han spiller på Leicester og fikk noen kamper på tidlig 90 tall.

Foran en kamp, hvor han ikke var tatt ut i troppen står han i kø i kiosken på Filbert Street, en skade på oppvarmingen på første keeperen, gjør at Hoult blir hentet i køen og 10 minutter etterpå har han entret banen som keeper i kampen.

Lars Bohinen, vinnermål for Norge mot Leicester
Attraksjon 8, Norge spiller kamp mot Leicester

6. februar 1991 spiller Norge en treningskamp mot Leicester på Filbert Street. Spillere som Gøran Sørloth og Rune Bratseth representerer Norge.

Steve Walsh og Tony James er begge med for Leicester. Kampen på en "frossen og glatt" bane ender med en 1-0 seier til Norge, målscorer i kampen var Sandefjord trener Lars Bohinen.

Kampen står ikke registret noe sted, og fant sted på kort varsel, og finner den ikke engang i bibelen "fossils and foxes".

Denne sesongen er den samme som Leicester City redder plassen på nivå 2, og et legendarisk mål i siste kamp av nevnte Tony James er avgjørende. Resultat, seier 1-0, motstander Oxford United.

Attraksjon 9, John Elsom kjører tur med norske supportere

På en fellestur til Leicester, sesongen 2001-02, blir daværende Leicester formann John Elsom, overrasket av å møte norske fans av klubben på treningsfeltet.

Vi er der for utdeling av årets spiller pris, som den gang gikk til Frank Sinclair. Elsom forteller om sitt spesielle forhold til Norge. Han sa også at han ikke visste at det eksisterte noen supporterklubb. Det viser seg at Elsom er en svoren norgesvenn, med gode venner og en sønn som den gang bodde og studerte i Norge.

Elsom tilbyr seg å kjøre "gutta" tilbake til byen. Jaguar var bilen det ble kjørt med, og turen var jo en minnerik affære, deretter blir alle invitert til å sitte i vip'en på en reservekamp mot Wimbledon.

Det skal også sies at daværende manager Dave Bassett får et tips om Thorstein Helstad, hvor han bare avviser det hele og sier, "Helstad, no, too fat".

Attraksjon 10, That's a big gangbang !

Vi kan le av det nå, men på et forum, se her, ble hendelsen gjengitt i egen prosa. 9 Leicester spillere ble arrestert for å ha voldtatt 3 damer på La Manga,

Det endte med at Paul Dickov, Frank Sinclair og Keith Gillespie ble sittende igjen i flere uker, men hvor de 6 andre kunne forlate politistasjonen etter kort tid.

En kjedelig episode i klubbens historie, og en som sikkert vil sitte igjen, men som nå overskygges av noe mye hyggeligere, nemlig at Leicester er ligamestere i England 2015-16.

Det var mine 10 attraksjoner denne gang, og det finnes sikkert flere. Kanskje vi finner 10 bare fra Leggie Turner's legendariske "bachelor party", og noe vi får håpe ikke Jamie Vardy finner på når han har sine "party".

Kommentarer