En spilleliste, den beste 11'r, Spotify FC

Det er sommer i luften og agurkene gror godt, jordbær, de norske, er også klare til å fortæres mens jeg sitter med et glass "solbærsaft" og hører noen av mine favoritter på en ny "spilleliste".

Spotify FC
Det er et utall av sanger og artister man kan velge mellom og ofte dukker det opp musikk som du aldri noen gang hadde tenkt at du ville lytte til, og som du kanskje ikke vil at andre vet at du hører på.

Men det er jo noen som har "navn" som assosieres med alt annet enn musikk og tankene går tilbake til fotballen som den ofte gjør i mitt hode, og ja skal jeg ta ut mitt Spotify FC.

Jeg må nok la systemet tale for seg selv og en 4-4-2 kan det bli, det kan også bli en gammel "3 back", vi får se, når de beste er plukket ut i mitt lag.

Neil Young er en artist som vi kjenner godt, og som er på "stjernehimmelen" i muiskkens verden, hans "navnbror" var en proffesjonell fotball spiller.

Neil Young satte sitt navn i historien gjennom en 1-0 scoring i FA Cup finalen for Manchester City mot Leicester City i 1969. Han spilte for "The Blues" fra 1961 til 1972, totalt 334 kamper og 86 mål.

Den neste jeg tenker på er Billy Bremner, For oss "fotball frelste" finnes det jo bare en Billy Bremner, kapteinen til Skottland og Leeds på 60 og 70 tallet, men i blant "musikk folket" har nok dette navnet assosiasjoner til en rocke artist som har satt sine spor.

Michael Jackson
Bremner (sangeren). er mest kjent for sin "backing" for artister som The Pretenders, Dave Edmuinds, Carlene Carter og Shakin' Stevens. Men har også gitt ut egne album, men kanskje, ja kanskje fotballspilleren er mer kjent, kanskje.

Neste mann som kommer opp i tankene er Michael Jackson, og her blir det ingen duell. Den amerikanske pop magneten er nok mye mer kjent enn sin fotball spillende "navn bror".

Vi trenger ikke si så mye mer om "Thriller", "Billy Jean" og alle de andre kjente og kjære sangene, men kanskje fortelle litt om han med samme navn som spilte 251 førstelagskamper for Preston North End.

Egentlig en legende i seg selv som spilte 18 sesonger som profesjonell med flest år hos "Lillywhites", men også kamper for Shrewsbury, Bury, Blackpool og Tranmere.

Vi kommer ikke utenom Lennon og McCartney heller, men her holder vi oss til etternavn. Beatles duon trenger ingen større introduksjon, so "Let it be".

Lennon, fotballspilleren, er idag manager i Hibernian, Neil og ikke John, hadde en lang og god karriere for klubber som Crewe, Leicester og Celtic.
Billy Bremner

Flere er det jo med navnet McCartney, men for meg er vel den som gjorde det best forsvarspilleren som spilte flere sesonger på toppnivå med Southampton og Carlisle på 70 og 80 tallet den som bør nevnes.

McCartney spilte 15 sesonger i den engelske ligaen og i seg selv er det jo en bragd, men vi vil nok si at det her blir 1-0 til Paul og ikke Mike, men allikevel, McCartney er det b
åde i fotball og sang.

Vi svinger en tur innom Norge og vi har jo mange kjente og kjære artister her til lands også, og navnet Tom Lund klinger godt for folk på Lillestrom og som har fulgt norsk fotball.

Kanskje du også visste at en av Norges beste på gitar også heter Tom Lund. Tom Steinar Lund er nok litt mindre kjent enn sin navnbror fra fotballen og noen år yngre, men Tom er "fantastisk på gitar" og har hørt mye på hans musikk og spesielt i gruppen "Trio De Janeiro" brillierer han.

Noen husker kanskje Allan Clarke og Steve Earle, begge spilte for Fulham, og sammen også. Om muiskerne med samme navn noen gang spilte sammen vet jeg ikke, men de ga ut mye fin musikk hver for seg.

Earle, musikeren, er amerikaner, kjent og annerkjent og en artist av beste merke. Clarke sangeren er mest kjent fra gruppa "The Hollies" som kanskje gir et "uavgjort", med den gamle Leeds helten.

Fotballspilleren Steve Earle blir nok litt mindre i berømmelse, selvom klubbene hans i England, Fulham og Leicester satt stor pris på han gjennom lang og tro tjeneste.

Tom Lund
James Morrison er en kjent artist for de "litt yngre" og han er også (navnbroren) til en god fotballspiller, som er å finne hos West Bromwich og med legende status. Men her blir nok den skotske landslagspilleren noen alen mindre enn "pop idolet".

Et annet Beatles medlem, George Harrison, har også sin navnbrødre i fotballen den meste kjente er nok Everton spilleren med to landskamper for England og 10 år for de blå og hvite.

En "winger" av den gamle gode storten, og "famous" lenge før sin "Beatles bror", 1913 til 1923.

Bernard Shaw var på 70 tallet en spiller som spilte noen sesonger for Wolverhampton Wanderers og han var også medlem av det kjente bandet, Uriah Heep. Shaw, fotballspilleren, spilte for begge Sheffield klubbene, Wednesday og United, og da hos Ulvene, og 300 ligakamper lar seg høre.

Paul Parker var en spiller som vi blant annet husker fra Manchester United og Fulham, og som spilte for England under VM i 1990. Han er "navnbroren" en annerkjent sanger, amerikansk, med blant andre hiten "Right on Target" fra 1982.

Neil Young
Ian Stewart spilte mange sesonger i engelsk fotball og var også en vi husker fra de Nord Irske landslaget. Angriper med blant andre flere sesonger i Queens Park Rangers. Mer kjent er vel keyboard spilleren i Rolling Stones, med samme navn, som døde i 1985, bare 47 år gammel.

Tidligere Everton, Arsenal og Ipswich "målvakt", Richard Wright, er også en med en lang karriere bak seg, fikk også noen år i Man City på tampen og spilte for det Engelske landslaget. Navnet er jo kanskje ikke det mest spesielle, men du finner "navnbroren" i Pink Floyd, så da er det slik.

Dette blir da laget, i mål Pink Floyd's Richard Wright, i en forsvarfirer finner vi Paul Parker, Michael Jackson og McCartney, og ute til venstre Bernard Shaw.

På en fin midtbane går vi for Lennon og Billy Bremner. Vi er offensive og kjører Neil Young, Steve Earle, Allan Clarke og George Harrison på topp.

Tom Lund og James Morrisson setter vi inn i 2. omgang. Mulig også at Ian Stewart får sjansen fra benken, vi får se, men dette må jo bli bra.

En spilleliste, den beste 11'er, Spotify FC.

Kommentarer