Moro med "Mini Cooper's" på den nye plenen, blir det gull i de grønne skoger ?

Det er noen få dager til det starter, EFL er igang denne helgen. I League 2, nivå 4, får vi et nytt og spennende bekjentskap, klubben Forest Green Rovers FC er nyopprykket fra nivå 5.

The New Lawn, Forest Green Rovers FC
Klubben hører til i Nailsworth, Gloucestershire. Ikke akkurat verdens navle, men en "town" med ca. 5000 innbyggere.

Distriktet Stroud, som byen Nailsworth er lokalistert, har en befolkning på over 100 000, i det syd vestlige England, nær den Walisiske grensen.

Manager for klubben Forest Green er Mark Cooper. Mark Cooper er sønn av en legende i engelsk fotball, nemlig tidligere Leeds og England venstre back Terry Cooper.

"Mini Cooper" har vært i klubben relativt kort, kom inn i mai for ett år siden og har da blitt historisk og ledet klubben til deres aller første sesong på nivå 4. Klubben har aldri vært høyere i ligasystemet.

Cooper har lang erfaring fra ligasystemet både som spiller og manager. Som spiller er han best kjent for sin tid i Birmingham og Exeter.

Terry Cooper, 1970
Spilte flere perioder under sin far som var manager i Birmingham, Exeter og Bristol City, men var også andre steder som spiller, blant annet i Forest Green.

Som manager har "Mini Cooper" vært rundt omkring. Swindon, Peterborough, Orient og Notts County, før han fant veien tilbake til den "grønne skogen".

Draktene er som navnet, grønne. De har noen "sorte striper", men resten av kledningen er i "skogfargen".

"Grønn Skog" har sakte men sikkert vokst seg frem, bokstavelig talt og gjennom de tre siste årene har klubben nådd play-off til EFL, og som "sagnet sier" alle gode ting er "tre".

I dobbelt forstand ble "tre" et lykke tall for "grønn skog", og opprykket ble sikret etter en "tre"-1 seier over Tranmere Rovers.

"Mini Cooper" skapte historie. Nailsworth er den minste "town" som noen gang har huset et lag i EFL. Dette er igjen et bevis på at alt er mulig også for de litt mindre.

"Mini Cooper's", Mark og Charlie
Så hva kan vi forvente av Forest Green Rovers FC. "Mini Cooper" er som kjent på plass, men se det, en enda mindre "Mini Cooper" har også fått sin plass i troppen.

Barnebarnet til Terry Cooper, sønnen til Mark, har blitt forenet min sin far, og etter å ha blitt frigitt av Birmingham City blir det nå Forest Green for Charlie Cooper.

Her har pappa vært på plass og sikret seg en god spiller. Charlie Cooper var god for Forest Green i opprykksjaget forrige sesong, da på lån, spilte 24 kamper og bidro til opprykket.

Her snakker vi "fotball i blodet", men om "Mini'ene" blir så berømte som sin "ane", er vel usikkert. Det er langt fra Nailsworth til VM kvartfinale, serie og cup mesterskap.
Terry Cooper, 2017

Terry følger også med og er på kampene og ser sin sønn og sønnesønn fra tribunen og synes dette er veldig spennende, han er engasjert i prosjektet.

Som klubbene på høyere nivå skal det også gjøres en jobb i overgangsvinduet og det har vært aktivitet også i "Grønn Skog".

En spennende signering er unggutten Reece Brown, som også er kommet inn fra Birmingham. Den tidligere England U.20 landslagsspilleren kan bli en håndfull for flere på dette nivået.

De fleste av spillerne i troppen er relativt rutinerte og har spilt flere sesonger i football league tidligere. Noen har også en fortid fra akademier i de største klubbene.

En som sikkert vil bite godt fra seg er midtbane mannen Rob Sinclair. En annen, ny signeringen Harvey Collins, vil sikkert også bidra solid i midtforsvaret.

Forest Green åpner hjemme, på The New Lawn, mot Barnet. Kapasiteten er litt over 5000. Så her får man inn hele befolkningen.

Vi tror at det begynner bra og har en sikker "H" på oddsen, så får vi se om mitt tips blir sannhet, kampen starter nå på lørdag kl. 16.00 presis.

Vi tror Forest Green vil overraske flere, om det blir gull i de grønne skoger ?, det tror jeg ikke, men at det blir mye moro med "Mini Cooper's" på den nye plenen det er jeg sikker på.

Kommentarer