Fotball Quiz, hvem var fotballspilleren i Sgt. Pepper's Hearts Club Band?

Ofte legger jeg merke til detaljer i det som legges foran meg og selvfølgelig er det de små tingene som gjør det store bildet, og i alle disse små tingene finner man ofte rariteter og sammenhenger som trigger min nysgjerrighet, som for eksempel fotballspilleren i dette bildet av personligheter
Dette er på mange måter et av de beste album utgitt i sin form, og når jeg skriver dette har jeg selvfølgelig dette på øret. "It was 20 years ago today, that Sgt Peppers told the band to play", utgitt i 1967, og 20 år bakover i tid, da lander vi på året 1947. Ideen bak dette var og kreere et nytt band som var omfavnet av sine fans, og det kunne være hvem som helst "dead or alive". 

Bildet er et collage laget av Jann Howarth og Peter Blake, og det hele er sammensatt basert på lister fra Paul McCartney, John Lennon og andre bidragsytere som ble bedt om å lage sin liste. Ringo Starr hadde ingen forslag, mens George Harrison helst bare ville ha med indiske guruer. Derfor egentlig ingen mening i dette i det hele tatt, men heller et bilde som er sammensatt tilfeldig av folk som kunne vært på denne konserten ute i det fri.
Mange har skrevet om Beatles medlemmer og deres mulige forhold til fotball, og når du kommer fra byen Liverpool så må du jo ha et eller annet forhold til dette, men dessverre for de som liker både fotball og musikk, så var ikke Beatles medlemmene spesielt interessert "i ballen". Det nærmeste man kommer er at Ringo Starr hadde en stefar som var Arsenal fan.
Fotball er ikke akkurat noe som befester seg som "en greie" hos The Beatles, og noe de fire hadde noen spesiell "passion" for, men allikevel fant de plass til en fotballspiller på sitt cover på et av sine mest populære album, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.
Spilleren som fikk plass på dette helt spesielle albumet er ingen VM helt som Moore, Ball eller Hurst, men Liverpool legenden Albert Stubbins. Stubbins fikk aldri noen landskamper, men var en notorisk målscorer på Anfield, og scoret 75 mål på 159 ligakamper. Han var en stjerne i laget som vant ligatittelen i 1946-47 sesongen, og utgjorde et fint "partnership" med Jack Balmer som også dundret inn mål for de røde.

Lenge før Ian Rush, Kevin Keegan, Ian St. John, Roger Hunt, Robbie Fowler, Michael Owen, Kenny Dalglish og Mohamed Salah var det Albert Stubbins som var den store stjernen og som går inn i historien som den eneste som har vært en del av et Beatles cover, og kanskje har figurert på flest sider og i flere hjem og funnet sin plass i vinyl, cd og på poster, der ingen av disse andre noen gang har hatt sin plass.
Går man gjennom LP'ene til The Beatles og sangtekster så er det kun en annen Liverpool spiller som er nevnt, det er ingen andre enn den legendariske Manchester United manageren Sir Matt Busby. Han ble nevnt på albumet "Let it be" hvor John Lennon ramser opp navn i den korte 50 sekunders "Dig It",  og Matt Busby er den siste som blir nevnt før hovedsporet starter. Matt Busby spilte for øvrig for Manchester City og Liverpool som aktiv, og ironisk nok ble den som løftet den argeste rivalen Manchester United til topps i liga, cup og Europa. 
Tilbake til min lille Beatles quiz, så var det mange selebriteter på dette bildet og også flere fra sportens verden. Bokseren Sonny Liston, i en voks utgave, finner du på coveret, her har du også Johnny Weissmuller, meste kjent som Tarzan, men også olympisk mester i svømming. 
Som en som kombinerer musikk med fotball som en hobby, så har jeg tatt ut mitt lag, 11 låter, av litt "ukjente helter" som jeg lytter til ofte, og i Beatles sin katalog finnes det mye spennende og "Glass Onion" fra "The White Album" er en god oppsummering, her kommer "laget".
1. Glass Onion (The White Album), 2. I've Got a Feeling (Let it Be), 3. For You Blue (Let it Be), 4. Hey Bulldog (Yellow Submarine), 5. I Me Mine (Let it Be), 6. Come Together (Abbey Road), 7. Being For The Benefit of Mr. Kite (Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band), 8. I'll Follow The Sun (Beatles for Sale), 9. I've Just Seen A Face (Help), 10. If I Needed Someone (Rubber Soul), 11. Here There and Everywhere (Revolver).
Selv om Beatles aldri har blitt sett som et "fotball band" så er det mange andre musikere som har forkjærlighet for fotball også, som Oasis brødrene, Liam og Noel Gallagher (Man City), Steve Harris (West Ham), Rod Stewart (Celtic) og flere med dem. 
Så nå har dere svaret på min lille Beatles Quiz, litt mer om litt annet også, og til slutt for alle oss Beatles fans, det nye album til Paul McCartney er ute, Egypt Station, og det er fortsatt fantastisk å se at det kan skapes slik musikk i en alder av 76, herlig.
Kilder:


Kommentarer