Jurgen Klopp og Liverpool, historien om laget med verdens høyeste lavnivå

Liverpool 2019-20
Alle lar seg blende og hylekoret jubler for laget når de vinner med store sifre, men hemmeligheten i Liverpool sin suksess under Jurgen Klopp har en ingrediens som svært få bruker tid på, nemlig historien om verdens høyeste lavnivå.

Det er brukt mye penger for å
styrke stallen og få på plass brikkene som har gjort at Jurgen Klopp helt trolig vil heve Premier League trofeet etter denne sesongen. Det er ingen tvil om hvilket trofe som er størst, det er ikke FA Cupen, ikke Champions League eller Europa League, det er Premier League.

Det å vinne dette liga mesterskapet, Premier League er selve gullkalven av gullkalver, utrolig nok klarte ikke Liverpool det i fjor, men med et Manchester City inne i et generasjonskifte og med nøkkelspillere på vei vekk, eller som har forlatt klubben, kan Klopp nå konsentrere seg om Premier League og en akterutseilt Pep må konsentrere seg om Leicester.

Det er lenge siden Jurgen Klopp dukket opp i England, for å være presis så var hans første kamp "in charge", 8. oktober 2015. Klopp sin første kamp "in charge" var en bortekamp mot Tottenham Hotspur. Laget stilte opp i en 4-2-3-1 formasjon, og svært annerledes enn den utgaven vi ser nå. Kun tre spillere fra start som idag er en del av Liverpool sin spillerstall, Milner, Origi og Lallana var med, og som vi ser, ingen av disse er fast inventar litt over fire år seneree.

Det som skal sies om Jurgen Klopp er at han tok over et lag, etter Brendan Rodgers, som var preget av et generasjonskifte, der ingen mulig hadde kommet over "tapet" av Steven Gerrard og det var ingen spillere i klubben som var klar til å ta hans "jobb" og noen har vel ikke helt tatt den jobben heller, da laget i dag er mindre avhengig av en enkelt spiller og ikke har et stort "ikon" som leder troppene. I dag er nok "laget" og "manageren" det sterkeste ledd, selv om enkeltspillere som har kommet til har viktige og massive roller.

Det som er det fineste med denne utgaven av Liverpool er deres klatring og svært få store turer ned i "dype daler", det er det som kjennetegner også tidligere store utgaver av denne klubben. Det er 30 år siden et ligagull fant veien til Anfield, det er fryktelig lenge siden. Det er så lenge siden at man blir redd for å tenke på det, og selv om klubben har vært nærme noen ganger så har liksom ikke Liverpool vært det "toget" de en
John Barnes og Peter Beardsley
1989-90

gang var.De som gjorde alt riktig i fire desennier 60, 70, 80 og faktisk også inn på 90 med de siste ligagull tatt i 1990 og hvor spillere som John Barnes, Peter Beardsley, Ian Rush og nordboerne Glenn Hysen og Jan Mølby også var en del av ensemblet, gir et perspektiv på hvor lenge siden dette er, gutta er i slutten av 50 årene og noen har passert 60.

Mange skryter av topp nivået og de høytflyvende ving backene Robertson og Alexander-Arnold, men lavnivået med en svært undervurdert Jordan Henderson som jeg tror for få har gitt nok oppmerksomhet. Hans tilstedeværelse er like viktig som Jrugen Klopp's og som Jesus for disiplene, jeg mener den engelske landslagsspilleren er og blir den spilleren som løfter Liverpool når det stresses litt og man sliter med å få alt til å sitte. James Milner er også fantastisk i denne delen av spillet der han kan bidra med å "slite" seieren i land gjennom sin tilstedeværelse.

Det at man også har bestemt seg for et system 4-3-3 gir også trygghet når man sliter fordi man med en slik tro og trygghet i bunnen alltid vil finne tilbake og spillere som kommer inn vil vite sin rolle og skape sin identitet gjennom en enorm godt forankret spillesystem som alle kjenner.

James Milner. PL vinner
Der Manchester City helt klart er mer avhenging av enkeltspillere enn selve systemet og hvor Pep gir en frihet som ikke Jurgen Klopp gjør, vil mye av det systemmessige bli litt neglisjert og hvor vi nå ser at Pep kan få store problemer i kamper der han mangler sine helt spesielle menn David Silva, Kun Aguero og Fernandinho. De er dessuten i 30 årene alle tre og ingen av de yngre har de egenskaper som skal til for å ta en rolle som "farfigur". Mange snakker om Kevin De Bruyne, men har en ingen leder, kun en spesielt god individualist og gir ikke den samme trygghet som de andre nevnte herremenn.

La oss følge Liverpool videre, men uten James Milner og Jordan Henderson er og blir ikke Liverpool det det er i dag, laget med verdens høyeste lavnivå. Det er også svært viktig, noe som ofte er en fellesfaktor i et lag som vinner Premier League, de har en eller flere som har vunnet det før, og akkurat der spiller James Milner igjen en helt spesiell rolle som tidligere seriemester med Manchester City.

Bloggen blir publisert blant annet her,








Kommentarer