Lei av Geneve, litt rødt i glasset, hei Anfield, øl og vin blir fin

Anfield / Liverpool, Juni 2020
Solen skinner på svaberg og strender, vi er i juni og sommeren er over oss, flere soft is er fortært og det er bare få dager siden Liverpool vant sitt første seriegull på 30 år, og det første i Premier League.

Vi er samlet i Oslo hos en som ikke holder med Liverpool, men en av dem som er på plass har på seg sin caps i sommersolen og emblemet lyser alene, der han sitter og nyter sin øl og senere vin, og hvor konklusjonen er at ja øl og vin blir fin.

Det er kamper på tv'n og "festen" flytter seg stadig inn og ut, for å "skravle" og se det som foregår, først er det Premier League, litt FA Cup og også Bundesliga ruller over skjermen. Selskapet er med Rune og Jan Åge, Øyvind Alsaker blir hyllet som best, der "gutta" vil finne ut av hvem som er den beste kommentator i historien, og de med "grått" er enige, ler høyt og mener "nå venter vi på Gjermund", "nå må du komme Gjermund", er den som bør få seieren, selveste Jarle Høysæter.

Det er ketchup på pølsene og nytelsen er stor der vår venn fra Anfield koser seg med en wiener som sist Liverpool vant serien kom fra den lokale slakterbutikken på hjørnet, idag var det handlet på Rema. Da Liverpool vant sist, tilbake i 1990, da hadde vi ikke internet, men kjøleskap, det hadde vi.

Jeg tenker tilbake på Albert Stubbins, The Beatles og en tur jeg hadde til Liverpool for noen år tilbake, der jeg var på alle steder, bortsett fra Anfield, ingen hjemme, men en dag da vil jeg kanskje få se laget i rødt, men jeg har sett John, Paul, Ringo og George, ikke levende da, men på museet.

Det er mange minner som strømmer på, selvom jeg la Liverpool i esken og lot dem være det dem var, best. Jeg har aldri fulgt strømmen, og som liten gutt ble jeg ofte fasinert av folk som også valgte sin egen vei og ikke fulgte etter.

30 år, da og nå
Den gang, tilbake i 70, da var det Leeds og Liverpool som herjet, og det var ofte lett og la seg rive med, og for all del, klubben i rødt har hatt utrolig mange gode spillere og over tid også vist en hel verden at nedturer og ingen ligamesterskap ikke har gjort at denne klubben har mistet noen av sine trofaste, det forteller meg at ja Liverpool er også en klubb med ekte supportere som står sin klubb bi i både regn og torden, og ikke er en gjeng med medgangssupportere, tvert imot.

For meg er det mange bilder som kommer frem, men i disse spesielle tider, blir vel et øde Goodison Park, med en korona frisk Kenny Dalglish med munnbind, det som sitter sterkest der han noen dager før seriemesterskapet er i boks bevitner 0-0 og uavgjort mot Everton.

Jurgen Klopp satte sammen et vinnerlag i Borussia Dortmund, et lag som bestod av spillere som ikke var hentet på øverste hylle og som på en måte etablerte seg som stjerner i fotballen gjennom denne klubben, noe vi også helt klart må si at de som spiller for Liverpool idag også har gjort.

Mane, Salah og Firmino har alle blitt "best" gjennom spill i Liverpool og ingen undervurdering av klubber som Southampton, Roma og Bayer Leverkusen, men ja, konklusjonen er helt klar, ingen av disse var det de nå er når de ankom Anfield, et fantastisk utviklingsprosjekt har det vært selvom de tre alle hadde sin prislapp.

Liverpool, 2020
Jordan Henderson er en spiller som er sterkt undervurdert, James Milner også, Alex Oxlade-Chamberlain har bidratt godt denne sesongen og med Keita, Fabinho og Minamino, for ikke å glemme Wijnaldum så har du mye å velge i.

Vi kan nevne keeperen Alisson og selvfølglig må vi ikke glemme Alexander-Arnold, Robertson og selveste Virgil Van Dijk, det er fantastike fotballspillere alle sammen.

Der tankene suser gjennom hodet og historien kommer tilbake, sitter vår venn med Liverpool i hjertet og betrakter det fine været, snakker om sin reiser til Geneve og hvor glad han er for å slippe dem, da denne byen ikke er hans favoritt lenger. Ikke det at det ikke er fint og slikt, men det er så mange ganger så altfor mange ganger han har mått reise hit.

Liverpool er seriemestere, de er en av de klubbene som har vunnet Premier League og med en "tysker" ved roret, det er spesielt og ja at det skulle skje var det nok lave odds for under tiden klubben herjet som mest i Engelsk fotball.

Det er mange nå som tror at dørene er åpnet for alltid og at Liverpool vil herje videre og erobre Premier League tittelen hver sesong fremover, men jeg tror at konkurrentene vil skjerpe seg enda mer og at "Reds" må kjempe hardt for å vinne igjen.

Vi takker for en fin kveld i Oslo, hvor selveste Liverpool også hadde sin plass, men lei av Geneve, litt rødt i glasset, hei til Anfield og konkluderer med at øl og vin blir fin, gratulerer Liverpool, fortsatt god sommer og snart er det ny sesong.

Bloggen blir publisert blant annet her,

Kommentarer