Mitt kjære Bohemen, Willie Hoel og nostalgisk tippetips, kanskje kommer MessiJa det går i ett i disse "korona tider", det var plutselig helt slutt, så startet det igjen og vi har så vidt fått pusten tilbake før vi igjen skal i gang, pre-season er her allerede, eller for sent, det er en utrolig verden nå, men skal vel klare i år også å få til et "tippetips".

Norsk fotball ruller også, men det får fare i min iver etter å ta fatt på en ny og spennende sesong i Premier League, der det skjer, kanskje også Messi kommer på besøk denne sesongen, det snakkes om Manchester City og noe som ligner en form for borgerkrig i Barca.

Jeg har gitt mine tips tidligere, både med feil og riktig, så det kan jo være noe å få med seg, og med veggene på Bohemen godt i minne tusler vi rundt i et lokale som oser av "fotball atmosfære", noe jeg kan like, der jeg koser meg på pub.

En tur til tappekranen på Bohemen kan by på så mangt, men at assosiasjoner til Willie Hoel skulle bli kveldens høydare var uventet. Der vi står og venter på vår øl, blir mannen ved siden av oss så ivrig at han neste faller av krakken, han har møtt sin helt, vil ta selfie med "Willie Hoel". Han ser på meg og han ser på sidemannen min, og brøler ut "Willie Hoel" og mener bestemt at min sidemann er selveste "Willie Hoel", det er han, det er han, løper rundt og kommer tilbake igjen og roper ut på nytt, "Willie Hoel", jeg har møtt han.  

Det er der inne hvor veggen er prydet av mine gamle helter og hvor enn du snur deg finner du et bilde du kan like og både Bob Hatton og David Harvey smiler til deg i gamle rammer og med bilder som er klistret til harddisken. David Harvey har gått av med pensjonen, Bob Hatton også, men klubbene til de to helter på Bohemens vegger er å finne i Premier League denne sesongen. Selvom bildet av Bob Hatton på Bohemen er i Birmingham drakt, så spilte også den gamle helt for Wolverhampton Wanderers og "ulvene danser igjen", og ja et gledelig comeback for Leeds United, la oss tippe plassene nå, Leeds tar vi opp på en 9. plass og Wolves blir nr. 8, det tror jeg.

Titter litt på "Willie's" prestasjoner, og finner ut at gutten var født 16. juni 1920 i selveste Kristiania, en digresjon og avsporing, men alle vet vel at det ikke ble Oslo før 1. januar 1925. Det ble kun 65 år for godeste Willie som forlot oss alle i Juni 1986, seriemester 85/86 var Everton, den gang med Howard Kendall ved roret, nå noen år etter er det Carlo Ancelotti som har ansvaret, jeg tipper 10. plass.

Willie Hoel var morsom og god og ofte hadde han en latter på lur, og der han spilte kokken i "To på topp", en film fra 1965, tar vi oss like godt friheten til å finne akkurat dem, de vi tror havner "To på topp", og ja som ifjor tror jeg at fortsatt Manchester City blir nr 2, og igjen vil de røde, selveste Liverpool FC, havne på plass nr. 1, kjedelig, men tror at Jurgen Klopp leder sine menn til ny Premier League tittel.

Det ble etterhvert stille fra "Willie Hoel" fan'en, og vi gikk tilbake til bordet vårt for å se på en kamp, det var Leicester og Southampton i aksjon og de begge er jo også å finne i Premier League denne sesongen, dessverre vil det bli noen steg ned for "revene" og plass nr. 7, Southampton har heller ikke den store troppen og vil slite gjennom "vinter'n" der jeg ser den som nr. 16.

Vi følger kampen og veggpryden på veggen til "Norges feteste" som de omtaler seg som, og ja i et "Willie Hoel" perspektiv er vel ikke det helt feil. Det er hele 15 tv skjermer og finne "fotballen" på, og med en "Willie" på veggen, ja selveste Johnston, sammen med Alan Ball, kommer de to lagkameratene fra Vancouver Whitecaps til sin rett, der de herjet "ukjent for de fleste" med New York Cosmos og Tampa Bay Rowdies og vant "Soccer Bowl" i 79.

De som husker godt fant et og annet fotballkort med Willie Johnston der den driblesterke vingen fikk West Bromwich Albion fans til å juble og han i spann med mye annet talent preget "Tippekampen" i beste sendetid og ja "Baggies" er tilbake de, men noen opptur tror jeg ikke på, plass nr. 19, og ja ned igjen, dessverre. Derimot har jeg større tro på Alan Ball's gamle klubb Arsenal, som ser bra ut, nyfriserte og i en form som kan blir svært spennende denne sesongen, plass nr. 4, og Champions League plass på "London Nord".

Gerry Francis, Bobby Moore og Pelè henger der også, på veggen på Bohemen, de skal ikke spille neste sesong, men det skal Crystal Palace, West Ham United og mang en landsmann av Pelè, så ja vi drister oss til et tips, og "ørnene" vil nok klore seg fast igjen, tror det blir nr. 14. West Ham var nok bedre med Bobby Moore som kaptein, men et lite løft også for "Hammers", nr. 13 og litt opp fra ifjor. Fred han er en landsmann av Pelè og henger i stroppen hos Ole Gunnar Solskjær, men neste sesong tror jeg de faller igjen, plass nr. 5.

Der vi følger med på tv'n vår, så blir det mål et annet sted, det jubles og man kan jo tro at Osvaldo Ardiles har scoret, men nei det er ikke han, det er Messi, og ja Barca er i krig, men vil vi se en ny argentinsk legende i en engelsk fotballdrakt, kanskje det, men det blir ikke i Spurs, selvom Jose vil se sitt lag et hakk opp, nr 5.

Det er mange skjerf i taket på Bohemen og Chelsea er et yndet objekt, og klubben som ledes av deres egen legende er den eneste jeg tror kan utfordre "de to store", med høstjakta tatt på sommer'n har de signert interessante forsterkninger og flere er på vei inn, nr. 3.

Fulham er tilbake og i god Bohemen stil har de fortsatt trapper og tribunestoler fra "krigen" inn takt og fortsatt er "hytta" der også, Rodney Marsh og George Best skapte hysteri i 76 og 77, ingen har den samme "flair" idag, selvom Scott Parker har "stil" så skal han slite, nei tror ikke på dem, nei, plass 20.

Kan være at ikke Peter O'Sullivan har funnet en Bohemen vegg, men i en den gamle legendens klubb er det håp, og Graham Potter vil igjen klatre en plass eller to der han satser hardt, Brighton & Hove Albion har en imponerende arena også og med American Express blir det plass nr. 11.

Vålerenga er ikke i Premier League, men er nok mer i veggene her inne enn noen andre lag, og noen oppgjør har det blitt mot engelsk motstand, der vi husker 1-1 mot Newcastle, det var ikke så lenge siden, og "klanen" hadde en fin kveld. Norman scorer og utligner ledelsen som "Toon's" tok ved Bellamy, og flere golfslag senere tror vi at klubben i nord får en ny sesong på det jevne, plass nr. 14.

Aston Villa, ja de er med, og ikke et bilde av "Ivers" men av "Trevor Hockey" blir det plass til, han byttet klubber som andre skiftet skjorter og jeg gikk helt i surr, der engelskmannen også var i askjon for Wales, men med Smith, forsterket med Craig Shakespeare i spann med John Terry så blir det igjen hyggelig på Villa Park, der de igjen henger med også inn i neste sesong, plass nr. 17.

Der oppe, litt utenfor Manchester finner vi Burnley i det kjente fotball landskapet Lancashire, der oppe som det ser ut som om gud har forlatt dem, men hva gjør vel det, de har jo Sean Dyche, en gud i seg selv, og han vil igjen finne nye talenter der ingen andre har brydd seg å lete, men kan miste et par av sine "gjeveste", vi tror allikevel på god rytme, plass nr. 12.

Sheffield United tok Premier League med storm forrige sesong, men denne nr. 2 sesongen, et par feilkjøp og noen kultursjokk, kanskje en manager som ikke lenger er så full av "diesel" og jeg tror Chris Wilder får det vanskelig, litt sliten og der flammen slukker litt så er jeg redd at "Blades" blir en skuffelse og havner ja litt sjokkert kanskje på 18. plass, og nedrykk.

Vi har for lengst tømt både et og to og tre glass av edle dråper og brent litt ved, men det blir nok flere turer til Bohemen, bare vent Bob Hatton, vent og se, Willie Hoel fikk sin renessanse og et tippetips, kanskje kommer Messi!

1. Liverpool, 2. Man City, 3. Chelsea, 4. Arsenal, 5. Man Utd, 6. Tottenham, 7. Leicester, 8. Wolves, 9. Leeds, 10. Everton, 11. Brighton, 12. Burnley, 13. West Ham, 14. Newcastle, 15. Crystal Palace, 16. Southampton, 17. Aston Villa, 18. Sheffield United, 19. West Bromwich, 20. Fulham

Bloggen blir publisert blant annet her, 

Kommentarer