Juniorreven i Nuneaton, George Best, Miss World og Trevor Morley!

En god historie om George Best er vel noe enhver fotballblogg bør inneholde. Har skrevet mye om så mangt, og nå har tiden kommet til også å finne en plass til en av de meste "ikoniske" av dem alle. Der tiden i Manchester United er den glamorøse, også mange av kampene i NASL var fantastiske, den korte tiden i Fulham beskrevet godt.

Det ble mange klubber og nye lag for George Best, som holdt det gående lenger enn de fleste, og der oppturer og nedturer, magiske øyeblikk og fuktige byturer er beskrevet i tørt og vått blekk. For de som spilte med han, har de fleste beskrevet dette som "det største" og "mest utrolige".

Der jeg ofte diskuterer fotball, får mange spørsmål, så var dette et som huskes "Best". På en tur til Leicester for en stund siden dukket dette spørsmålet opp, der en engelsk bekjent av meg, som vet at jeg kan min fotball abc, kom med følgende; "En som er innom jobben min nå og da sier han har spilt med George Best og han har også spilt for Leicester, han heter Paul til fornavn, men etternavnet har jeg ikke fått med meg, vet du hvem det er?

En som heter Paul, har spilt for Leicester og også med George Best, hvem kan det være da? Det var ledetråden, og det ble også sagt at dette var i amatør fotball, og da finner vi et av lagene til George Best og året er 1983, Best var 36, snart 37, og klubben er Nuneaton Borough. En plass som vi som er Leicester fans kjenner som et stoppested for toget på vei opp fra London mot vårt endelige mål.

Tilbake i 83 kjempet Nuneaton Borough med høy gjeld og det var problemer med "skatt og moms", det måtte handles raskt, der klubben trengte £40 000, svaret ble George Best. Han møtte opp med sin "Miss World" Mary Stavin og spilte denne "friendliy fixture" mot Coventry, scoret et mål og var spesielt god der toppklubben ble slått 2-1. Vår venn har vi for lenge siden hjulpet og spilleren er "tracked down", han het Paul Culpin og referatene nevner en fin assist, og i spann med Best en attraksjon denne kvelden. Coventry stiller med kjenninger som Gary Gillespie og Les Sealey, senere i karrieren spilte de to for henholdsvis Liverpool og Man Utd.

Stat'sen til "reven" Paul Culpin er også imponerende. I sin første runde for Nuneaton fra 1982 til 1985, scoret han 102 mål på 150 kamper, når han etter en tur "up the ladder" i klubber som Coventry, Northampton og Peterborough blant flere, igjen returnerer og kommer tilbake i 1992, spiller videre i tre sesonger, scorer "reven" nye 72 mål på 102 kamper, totalt i de to.periodene  174 mål på 252 kamper.

Der Paul (i midten) kan skilte med spill i profesjonell sammenheng ble kampen for Nuneaton hvor han var lagkamerat med George Best alltid hans fineste minne. Det ble for meg allikevel en litt kinkig research fordi Paul Culpin spilte aldri for Leicester sitt førstelag, men hadde kamper på junior nivå i flere sesonger, og der vi lette fant vi også en "norsk/engelsk" attraksjon.

I bildene fra George Best sin kamp for Nuneaton finner vi ikke bare "Miss World" men også Trevor Morley! Morley var da et ungt og ubeskrevet blad i Nuneaton, og kan også skryte av at han har spilt på laget til George Best, fakta er fakta, der han startet sin ferd i fotball fra bunnen mot toppen.

Trevor Morley, idag ekspert i TV2's PL studio, fikk etter sin tid i Nuneaton muligheten til å ta steget helt opp, der han spilte for West Ham og Manchester City på øverste nivå. Senere ble det spill for Brann og Sogndal i norsk fotball. Det har vært lite nevnt og nesten glemt, at vår egen "engelskmann" har en fortid i spann med George Best, noe han sikkert har nevnt at han har på CV'n.

Det er jo utallige historier om George Best, og denne fra kampen i Nuneaton ble en med karakter "solskinn" og han vil for alltid bli husket på denne plassen med respekt, glede og en som var en god bidragsyter der klubben fikk fortsette og ikke endte opp som en del av historien.

Idag finner vi Nuneaton Borough "livs levende" på nivå sju i den engelske fotball pyramiden. De £7 000 som man fikk inn på "oppvisning" mot Coventry i 83 kom absolutt godt med, der vi sier "ha det bra", Junior Reven i Nuneaton, George Best, Miss World og Trevor Morley!

Bloggen blir publisert blant annet her,Kommentarer