Ut av bleiene, velkommen til første skoledag, TV2 og Viasat, Tema: Leicester City


Det er ikke så mange av oss her i Norge, som holder med Leicester City, men kanskje det er på tide at de som driver med litt "fotball" på "tv" snart begynner å komme ut av "bleiene" og ta denne klubben noe mer på alvor, dette gjelder også mange andre "nye og mindre" i Premier League.

Først litt skryt, fordi nå blir kampene til Leicester City sendt, det er jo en utrolig bonus for oss som følger denne klubben, og selv om man ikke har studio når et av de største fenomener i Premier League historien spiller sine kamper mot litt "ukjent" motstand, og selvfølgelig uten nordmenn, er det ikke en "prioritert" sending, så det forstår vi.

Har sett "laget mitt" i flere kanaler denne sesongen og forundrer meg over Roar Stokke og studio panelet i Viasat og TV2 som leder an både før og etter kamp, samt en Lars Tjernås, som taler i tunger og gjør fotball så komplisert, at det å skrelle en banan blir opphøyet til det umulige. Tjernås får allikevel firer på terningen der han analyserer "rom" og "flater" og gir oss ikke en sjanse til å regne ut verken "pi" eller "cm". Nei "pi" det er vel sirkel det, og det kan fort gå i ring eller sirkel om du vil når Tjernås setter i gang, men han har ingen favoritter, drømmer vel om en retur for QPR til det beste selskap, og ingenting hadde gledet meg mer, en fin klubb. Resten av panelet forelsker seg i det negative, ikke Stokke da, som lager nye navn på spillere, men allikevel en firer også til denne mann, da fotball forståelsen er "meget bra". 

Det var igjen "spesielt" nå når Leicester igjen viste vei og "feide" Manchester United av banen i FA Cupen's kvarfinale, ikke fordi Man Utd er så veldig dårlige, men fordi de møter et meget bra lag, det blir ikke nevnt i en eneste setning, og det hamres løs fra Morten Langli og Jan Åge Fjørtoft og også Henning Berg, direkte fra Kypros, kunne jo ha ringt opp Danny Tiatto i Australia, flere serie kamper for Leicester han enn Berg har for Man Utd, der HB er mer aktuell enn intervjuet med to målscorer Kelechi Iheanacho, som brytes av for å gi Herr Berg mer taletid. Berg forstår visst ikke at det var lag nr.2 mot lag nr.3 i Premier League, vis "for f" litt respekt, og der Herr Berg prøver å si at Ndidi og Tielemans ser ut som de to beste midtbane spillerne i verden, fordi Man Utd er dårlige, en liten hån, men Herr Berg det er nettopp det de er, blant verdens beste, der de "smeltet" Paul Pogba til "smør", og hvor Liverpool, Real Madrid og kanskje dagens motstander står klare med sjekkheftet og vil betale de største summene i overgangsmarkedet for disse spillerne.

Tidligere i sesongen har Leicester feid Liverpool, Arsenal, Tottenham og Man City av banen, ikke fordi de andre har en dårlig dag, nei fordi dette laget faktisk er relativt bra, og det bør "eksperter" se, der Leicester faktisk har en spillerstall som også har en høy prislapp når du regner sammen, samt at de har vært gode og funnet talent i egne rekker også.

Det å være "ekspert" er å analysere begge lag, gi lagene "kred" for det de er bra på og fokusere på de som er gode og best, hylle dem, og overse det som ikke er så bra, ikke bli sittende som store "spørsmålstegn" når Leicester City igjen og igjen vinner fotball kamper og kjemper i toppen av Premier League, og også har en manager som "alle de andre" bør hente, for i Leicester City kan man jo ikke bli værende, det er jo ikke et sted man skal være manager hvis man ønsker et fint liv i fotball. Tulleprat og sprøyt.

Det bør kanskje være en "jobb" for de som viser FA Cup og Premier League og kanskje tenke litt på at man bør få frem mangfoldet, og gi nye en plass, uten å bli sett på som "rare" for det de holder med noe annet enn det som er "opplest og vedtatt". I Norge kan en Leicester fan fort ende opp som "mobbeoffer" og det er jo ikke bra. Vi som holder med Leicester City er ikke så mange under 50 år i alder, og med "dissing" og "overseelse" vil det helt nødvendigste for disse sendingene bli glemt. Religiøs dyrkelse av Man Utd og Liverpool er greit, men ikke fra Viasat og TV2, de skal ikke være "predikantene".

Leicester vant ligaen i 2015/16, endte som nr. 5 i fjor og er i ferd med å gjennomføre en ny fantastisk sesong, som jeg tror ender med en 3. eller 4. plass, kanskje nr. 2 og "runners-up". De er nå også nær en FA Cup finale med Southampton som siste hinder. Imponerende resultater med tanke på at skader også har florert. Pereira, Justin, Barnes og Maddison er på sidelinja akkurat nå, med dette bakteppet er disse resultatene verdt "en notis" og rett og slett imponerende.

Leicester kjemper videre, selvom klubben har sluppet N'Golo Kantè, Riyad Mahrez, Harry Maguire og Ben Chilwell, de to sistnevnte har begge forlatt klubben etter at Brendan Rodgers kom inn og tok over, da forteller det sitt om hvilken jobb som gjøres og forhåpentligvis ser "ekspertene" at det ligger noe i bunden her som er mer enn en "døgnflue" og "5000/1".

Vi som har vokst opp med "Tippekampen" på NRK, savner faktisk statskanalens sendinger og den litt mer objektive og rettferdige kommenteringen, med spesielt Arne Scheie i spissen, der Leicester ble "opphøyd" av denne mann og du ble stolt av klubben din når det ble kommentert, og hvor den "nøytrale" Scheie, snakket om, blant flere, Peter Shilton, Frank Worthington og Keith Weller, med stor respekt og virkelig ga "de litt mindre" noe å være "stolt av". Selvom Tottenham vant ligaen i 60/61 og Man Utd ramlet ned med et fly, så ble ikke de rakket ned på selv med tap og uavgjort på Filbert Street, da var Scheie opptatt av de fine prestasjoner fra "revene" og satt ikke å hisset seg opp over hvor dårlige "Spurs" eller "Man U" var.

Knut Th Gleditsch var fast kommentator på 90 tallet da TV3 hadde sendingene som viste Leicester i Ligacupen og deres vei frem til finalen i 97. Knut Th. var en fryd å høre på der han opphøyde Marshall og Claridge til høyder de nok aldri var på, men allikevel, bedre enn å snakke de ned eller overse dem totalt, ikke for å glemme en fremadstormende og ung angriper med mellomnavn "Ivanhoe" som nok Børrestad og Børsli må slå opp i flere type leksikon for å finne ut hvem var.

For å fortsette litt med "første skoledag" så kommer vi ikke utenom Leicester's nye treningsanlegg, Seagrave, som tidligere denne sesongen ble åpnet. Det står ikke tilbake for noe som helst denne verden har å presentere av treningsanlegg, det er også spennende planer for selve kamp arenaen også som snart har en utvidelse på gang og kan om kort tid huse flere tilskuere.

Som klubb vil aldri Leicester bli like store som Man Utd, selvom vi også har hatt vår tragiske "flystyrt". Det er 11 mot 11 der ut på matta og folk og nye seere har behov for å få en objektiv og god dekning og ikke en 80/20 presentasjon, fordi de som kjøper billett holder med Man Utd. Det er jo som om Norge møter Ungarn i landskamp, og slik skal det ikke være, og det å høre Roar Stokke's uttalelser av navnene til N'Didi og Fofana er som å lure på om han ikke ser sendinger fra Premier League overhodet, eller har fulgt en og annen Europa League kamp denne sesongen, for slik han snakker er hans uttalelser fullstendig skivebom og "klovn" blir da betegnelsen på en ellers oppegående kommentator.

Det virker som om Leicester City er og blir en "5000/1" hele tiden for disse "eksperter" og de har liksom slått seg til ro med dette, selv om "revene" har siden den gang vært i kvartfinalen i Champions League, spilt i Europa denne sesongen, er klar for Semi'en i FA Cupen og sanket inn en 5. plass i PL forrige sesong og denne sesongen har los på "runners-up". De var også nære en finale i fjor da Aston Villa "lurte oss" og gikk seirene ut av semi'n.

Dette er oppnådd og fakta, fordi spillerne er gode, blir tatt ut på landslaget til Gareth Southgate, og de andre spillerne i førstelagstroppen er a-landslagsspillere for sine land, du har f.eks. tre Belgiske i Praet, Tielemans og Castagne, og hvordan "rater" "ekspertene" Belgia, kanskje en av de beste nasjonene i Europa for tiden, de er ikke bare "De Bruyne", der også Tielemans var med å "plukke" "bronse" i VM. 

Jeg trenger ikke snakke opp klubben i mitt hjerte, og vi gleder oss stort over innlegget vår "leder" fikk av TV2, superflott, og fantastisk. Vi er en del av en klubb og bevegelse som er unik, der vi har kommet tett inn på, og hvor eiere, spillere og ledelse setter stor pris på den support klubben får fra utlandet. Det er lagd egne dokumentarer, som denne av våre "svenske venner", og vi har fått være med på unike supporteropplevelser. Vi har hatt med folk som ikke har Leicester som første favoritt, der fans av Liverpool, Man Utd og Arsenal har vært inne på hellig grunn, møtt våre spillere, fått en VIP treatment og kommer tilbake med som "store glis" og virkelig fått sansen for dette, og returnert mang en gang.

Det er viktig for formatet engelsk fotball at andre klubber, og spesielt når de gjør det bra, får en plass og blir gitt litt oppmerksomhet så man ikke slukes i "de store" og "de mektigste" for da er nok dette snart over. TV kanalene bør lære av "Supporterunionen for Britisk Fotball" SBF, som viser alle stor respekt, applauderer mangfoldet, gir alle klubber like stor plass og virkelig viser den respekten som alle klubber fortjener.

Det er også "kjedelig" å høre på, "eksperter" som ikke er "eksperter" når det gjelder Leicester, og hvor de heller ikke er det på "Man Utd's" og "Liverpool's" fordi de har dessverre ikke nok inside og satt seg godt nok inn i det som har med klubbene å gjøre, det er også begrensninger i deres tolkning av spillet da det man ser i en kamp, ofte ikke er likt i en annen og det man sier og prater om, ikke engang blir troverdig. Takk Arne Scheie og Knut Th. Gleditsch, dere var "kloke menn" som aldri beveget dere ut på glattisen, og hadde rygg dekning og konsentrerte dere mest om det dere så og applauderte gode prestasjoner, det er alltid viktig i fotball og all idrett, fokus på de som vinner, de som taper, vet det selv og trenger ikke dette trykket inn med store, fete typer, der sendingen helt klart skal være "positiv-objektiv" for å gi konseptet og sendingene en god helhet og at smilet alltid er til stede.  

Leicester er i toppen, de har en meget begavet manager, som valgte bort Celtic for å komme til oss, spillere i verdensklasse, og noen meget spennende prospekter og unggutter som allerede har etablert seg eller er rett ved.

Så hver så snill, ut av bleiene, velkommen til første skoledag, TV2 og Viasat, Tema: Leicester City. 

Kommentarer

  1. Glimrende kommentar! 100 prosent enig i dine observasjoner!
    Einar Kr. Holtet

    SvarSlett

Legg inn en kommentar