Duske Damer og en natt på Novotel med Vikingskip i bagasjen

King Power - Mai 2022, Southanpton, 4-1
Det var med stor forventning jeg nå reiste ut av kongeriket Norge for første gang siden 2019, der jeg ikke frem til nå har vært utenfor vårt eget lands grenser. Jeg skulle dele ut et årets spiller trofè igjen, sammen med en dansk delegasjon bestående av en person.

Ivar og Frank hadde fått oppdraget denne gang, da vi så en mulighet begge to til å få en tur over til årets siste kamp hjemme mot Southampton. Det ble tid til en fin beskuelse også av statuten som er blitt så fin av vår alles Khun Vichai.

Der danskenes delegasjon var på overnatting på det ærverdige Belmont Hotel, tok det norske seg til kamp fra Novotel. Det var en mulighet til å prøve det nye på markedet, der jeg med stor spenning inntok hotellet og ble møtt av det som vi på norsk kan beskrive som "duske damer" eller noe i nærheten. "Duske Damer" er noe danskene undrer seg over da de ikke finnes i Danmark, men i Leicester og i Norge har vi dem i litt ulike varianter, og med litt fantasi fant jeg ut at ja disse to jeg så på hotellet i Leicester kan jeg faktisk beskrive som akkurat det, "Duske Damer".

Foran heisen på Novotel stod de, "Duske Damene" der jeg ikke helt forstod hva de skulle. De tok sine bilder i heisen og fikk vel noen helt spesielle til "Instagram" eller om det var "Snap Chat", muligens "Tik Tok", vet ikke. Men de fniset og lo og gjorde sine hopp og grimaser før jeg fikk ta over heisen og kjøre den til min destinasjon i tredje etasje. 

Der vi er glade i Belmont Hotell og har bodd der "hele tiden" ble Novotel en annen type opplevelse av det nye, det oppdaterte og det behagelige. Stil og sjarm hadde det, men på en annen måte, og der avstand til diverse shopping og mat muligheter var kort, var det noe lenger avstand til jernbane. Veien til stadion var vel omtrent den samme, så et godt hotellvalg, men kanskje ikke et stamsted, hvor nok Belmont passer bedre og hvor spesielt avstand til togstasjon, sjarm og område tiltaler mer.

King Power - Mai 2022, Ivar og Frank

Leicester har voknet litt også på fotballbanen og der vi år ikke fikk møte vår utkårede pga av opprettholdte red zone regler, som på godt norsk sier at spillere ikke får møte fans, før kamp, som før, ble vårt trofe overrakt i resepsjonen til Leicester, som ble en liten seremoni i seg selv. Vi vil etterhvert få tilsendt bilder av James Maddison med trofeet som han så velfortjent fikk av oss etter en fremragende sesong og hvor han mot slutten stod frem som den beste spilleren, punktum finale.

Kampen ble også et fyrverkeri etterhvert, der første omgang var en forestilling som kan beskrives som "monolog" eller "tragedie" om man vil, det var rett og slett litt kjedelig, der vi også hadde et norsk innslag i kampen med Moi i Southampton drakt. Det ble totalt 30 kamper for Moi hos Saints denne sesongen og han overlevde også i sin egentlig første hele sesong på St. Mary's etter utlån til Celtic og tidligere lite spilletid.

Jamie Vardy fikk en del stikk fra de tilreisende der hans kone var en hovedrolle i vår alles Waggate. Det var da fint å se at JV returnerte med en fantastisk scoring etter en like fin og fantastisk goal noen minutter tidligere fra James Maddison. James Ward-Prowse scoret på straffe for Southampton før Ayoze Perez hamret inn to sene mål som gjorde siste kamp fullkommen for Leicester, seier 4-1.

Novotel, Leicester - Mai 2022

Det var fin og god stemning på King Power Stadium akkurat som før. Setene som vi har er dekket opp med tilreisende Leicester fans fra Skandinavia ofte og nesten til hver kamp, akkurat denne dagen var det da delegasjonen fra Sandefjord og en fra Trondheim, Byåsen som ga plassene stolthet. Praten var ivrig og "gutta" fikk dele det hele med noen fine øyeblikk gjennom 90 minutter.

Det blir nå sommer og der "silly season" nå får sin plass. Farten på ryktene blir nok igjen over fartsgrensen der flere av mediene som melder overganger ofte havner i røde felt for overtredelse og der fantasien overgår det faktiske, men igjen ingen ting er som saftige rykter med et lite snev av sannhet, for slår dem til, er det jo jubel å spore.

Så hva vil skje i Leicester denne sommeren og hvordan vil Brendan Rodgers forme sine tropper for å igjen kunne starte sitt stormløp mot de 7 som havnet foran, det vet vi ikke og det er mange åpne spørsmål, noen mener at de to beste signeringene vår manager kan gjøre er å gi Kasper Schmeichel og Jamie Vardy nye kontrakter for et par sesonger til, det er nok lurt.

Vi gleder oss allerede og håper også at andre Leicester fans vil gjøre det samme, der vi igjen forbereder oss for ny sesong, men først kommer pre-season, spennende det også!

Kommentarer