Lindmo i Leicester, høyt opp mot himmelen, Koss til Kvelds, Mount frispark og Leicester's fineste Novotel

King Power Stadium - Leicester
Vi tok av fra Torp som vanlig med et punktlig RyanAir. Det er fredag ettermiddag og kabinen fylles med mennesker i alle aldre, fra de aller minste med kosebamser og gummigodteri til syngende Leeds fans som alle "are marching on together" der Ipswich, Leicester og Chelsea også har sine innslag på flyet.

Turen går videre med tog til Leicester fra Stansted og det tar en time lenger enn flyturen fra Norge til England. Som vanlig har vi en travel agenda med Leicester vs. Crystal Palace og Aston Villa vs. Chelsea på menyen.

Det er denne gang bestilt tre netter på Novotel i Leicester, og nå skal jeg faktisk få med meg frokost og middag også, der jeg forrige gang ikke hadde tid til noe mer enn en god natt søvn. Vi kommer til hotellet og pakker ut, tar oss en tur rundt for å se litt på fasalitetene og de er gode.

Hotellet er omtrent helt nytt og prisene overkommelige, ca. £100 for et dobbeltrom med frokost pr natt. Det er også en hyggelig fyr som står sammen med oss i hotell heisen, en fra resepsjonen, og vi spør litt om fasalitetene og han lurer på hvorfor vi er her. Temaet er fotball, Leicester vs. Crystal Palace er vår kamp sier vi, "cool" sier fyren i dress, og han sier at ofte bor det motstandere av Leicester på hotellet, der vi blir tatt med rundt på en tur.

Vi går inn mot treningsrommet, ikke noe spesielt med det, men på veggen henger signerte drakter rammet inn. Leeds og Tottenham er klubber som har overnattet her, Harry Kane sover sikkert godt i disse sengene og det gjorde også vi. Det er supermoderne og som vi nå ser etterhvert er de fleste hotellrom utstyrt med en Chromecast, og da blir det jo både nyheter og underholdning på norsk via mobiltelefonens app, der vi plutselig føler oss som i stua hjemme. Fredagskveld og vi ser på Lindmo i Leicester.

Park Walk - Leicester
Novotel ligger nærme handlesenteret Highcross og i gå avstand til banen. Det er et lite stykke å gå fra stasjonen, der 15 minutter gange gir frisk og god mosjon og hvor vi passerer lyskryss med grønne menn som lyser mot oss. Vi passerer Leicester Market som vi alle husker godt, der Lineker Stand var et kjent landemarke, med frukt og grønnsaker, og hvor faren til Gary, hadde sin plass. Gary var selvfølgelig med oss denne gang også, men ikke fra Lineker Stand, der han som vanlig nå sitter godt og varmt i studio til BBC og bringer oss "Match of the Day".

Det er er early kick-off denne lørdagen og Crystal Palace er motstander. Kampen i seg selv blir en form for et "sukk" der vi ikke får se noen mål, det ender 0-0 og James Maddison får gult kort rett før kampen blåses av, det betyr at han står over mot Leeds i neste hjemmekamp. Det var ingen tvil om at Leicester fortjente alle tre poengene, men det ble ikke slik. Wout Faes ble min "man of the match" der vår nye mann fra Belgia har vært et fint tilskudd.

Det er midt på dagen, vi tusler gjennom parker og forbi De Montfort og på veiene hjem blir det et stopp for å få oss en god middag. Fotball står på menyen min, og da blir det til at vi før "Match of The Day" får med oss "Koss til Kvelds". Kanskje ikke det mest spennende for folk på tur til England, men vi har en travel dag imorgen og skal tidlig til Birmingham for å se vårt neste oppgjør.

Witton Station Walk - Oktober 2022
Leicester som by leverer i Oktober der solen skinner og fargene på trær og busker er gnistrende i gult, rødt og grønt, fint for oss som liker å ta et bilde her og der.

Det blir toget til Birmingham og vi kommer omsider frem til "New Street" etter å ha passert Villa Park på veien inn. Så er det valget som skal gjøres "Aston" eller "Witton". Har vært på Villa Park en gang før men da ankom jeg i Taxi og hadde ikke behov for å vite så mye om nærmeste stasjon. "Witton" viste seg å være veldig nærme, det var bare ut av stasjonen og noen 100 meter å gå der banen kommer til syne gjennom "lilla" og "skyblå" stakitt på vei opp.

Vi skal sitte på Ellis Stand og der oser det av gammel tradisjon, fra den kontroversielle formann gjennom mange sesonger Doug Ellis, som allikevel fikk sin "stand". Du kan si mye om Doug Ellis, men laget presterte under han og der Steven Gerrard nå er "satt inn" for å holde i tøylene. Mostander i dag er Chelsea. Da blir det å følge med på Ben Chilwell, en tidligere rev, som spiller for "The Blues".

Chelsea med sin nye manager Graham Potter, kommer til kampen med et lag som helt klart har mye mer kvalitet enn Aston Villa, selv om hjemmelaget gjør det meste i starten av kampen uten å score mål, det er ofte forskjellen på de lagene som har brukt en milliard mer enn de andre, og der ute har man en som ikke har kostet en eneste "penny" i Mason Mount som først scorer på en "Villa tabbe" og deretter klistrer et frispark helt opp i vinkelen og Chelsea som jeg ser for andre gang denne sesongen går seirende ut.

Villa Park - Oktober 2022
Jeg har et skue fra den fineste plass og hvor jeg ser kampen fra et godt fugle perspektiv, men allikevel ikke høyere enn at jeg orker å se ned, innrømmer at jeg ikke er en som er så veldig glad i høyder over det aller høyeste selvom jeg har sittet øverst på Wembley også blir jeg ikke helt fortrolig med å være over ballen uansett hvor høyt den blir spilt opp i luften.

Reisen går tilbake til Leicester og til Novotel, der en tre retters middag blir servert og hvor "biffen" blir det beste minnet, sammen med dagens frokost, som virkelig ble levert på den beste måte, hotellet var turens beste opplevelse.

Jeg kommer alltid til Leicester med forhåpninger, liker meg rundt King Power og ser på statuen av Khun Vichai, der jeg før kampen setter meg ned på en av de fine benkene under han og leser litt i programmet til dagens kamp. Det er blitt en liten tradisjon, og gå å sette seg der.

Leicester er ikke i den beste form, men på tribunen var det god stemning og de fans som "buet" fikk klar beskjed fra andre som ropte "fuck off", "go home", og det er selvfølgelig ikke alle som er i korpset til "Zack Rodgers" og "Brenda Nout".

Kommentarer