Mannen med paraplyen, "Steve McClaridge" er igjen i kulissene for et Man Utd så absolutt tilbake på vinnersporet

Steve McClaren - England
 Det er ikke alle som ser litt bak de gode resultater der det er lett å glemme helheten, og hvor "Steve McClaridge", absolutt har hatt en finger med i spillet. Nei, vi har ikke skrevet feil, det er nemlig det den tidligere Man Utd formannen Martin Edwards introduserte Steve McClaren som da han ble utnevnt til assistent for Sir Alex Ferguson for 24 år siden, og i et hektisk øyeblikk mistet kontrollen og tenkte på tidligere Leicester spiller Steve Claridge.

Steve McClaren tok den gang steppet opp fra sin assistent trener jobb i Derby, der han var under ledelse av legenden Jim "Bald Eagle" Smith, og hadde fått en god attest med på veien, der McClaren på dette tidspunkt var regnet som en av de beste trenere i Engelsk fotball.

Det var ikke tilfeldig at Sir Alex valgte Steve McClaren når han skulle finne etterfølgeren til Brian Kidd som hadde valgt å hoppe av og ta over manager jobben i Blackburn. Steve McClaren ble på Old Trafford i kun to år, der han, som Kidd, ble lokket til en manager jobb, og signerte for Middlesbrough.

Svennis & McClaren
Steve McClaren var visjonær og nytenkende i sin rolle som trener og er kjent for sin tidlige bruk av videoanalyse, og sportspsykologi i sin tilnærming. I sin første sesong hos Man Utd vant klubben "The Treble", Premier League, FA Cup og Champions League, i de to neste ble McClaren Premier League vinner, men allikevel var fristelsen for stor da Middlesbrough tilbød han manager jobben sommeren 2001.

McClaren hadde også under tiden i Man Utd blitt innlemmet i trenerstaben til det engelske landslaget, og kombinerte rollen videre under Sven Gøran Eriksson med manager jobben i Middlesbrough. Han fortsatte suksessen på Tyneside og ledet klubben til den til nå beste tid i klubbens historie, der de holdt seg i Premier League og spilte seg frem til finale i UEFA Cupen.

Da Svennis var ferdig som England sjef gikk henvendelsen til Steve McClaren, han takket ja. Det var og vil alltid være en vanskelig jobb, men man takker ikke nei, der også McClaren ble felt i "urias posten".

Det vi husker best fra McClaren's tid som England sjef (2006-2007) er fra hans siste kamp. I et voldsomt regnvær står han det meste av kampen under en enorm paraply, og ser at England taper 3-2, noe som gjør at EM sluttspillet året etter ryker, og der England ender som nummer tre i kvalifiseringen bak Kroatia og Russland.

Det blir en liten pause før Steve McClaren før han i 2008 tar steget ut i Europa og blir ansatt som manager i Twente Enschede, klubben som nordmenn frem til da bare husker i forbindelse med Hallvar Thoresen, som spilte her på 70 tallet. Det var her også McClaren for første gang blir kjent med Erik ten Hag.

Steve McClaren & Erik Ten Hag
Erik ten Hag spilte for Twente i tre forskjellige perioder og totalt ble det 221 seriekamper fordelt fra årene 1989 til 2002, der han mellom disse periodene representerte Utrecht, De Graafschap og RKC Walwijk.


Når Steve McClaren da i 2008 ankom Twente var Erik ten Hag i hans trenerteam, og de endte runners-up i første sesong, men ten Hag velger å takke ja til et tilbud som assistent i PSV Eindhoven, og en gjenforenelse med sin gamle sjef i Twente, Fred Rutten, og gikk da glipp av det historiske der McClaren leder Twente frem til sitt første og til nå eneste seriemesterskap i Holland.

Det var også her deres veier skiltes og hvor Steve McClaren tok fatt på en reise i treneryrket som omfattet mange humpler og dumpler, der ten Haag etterhvert tok over Bayern Munchen II og senere Utrecht, før han i 2017 fikk manager jobben i Ajax, her var han frem til Man Utd hentet han ifjor sommer.

Selv om McClaren, spesielt i Middlesbrough og Twente, gjorde gode jobber som manager, er hans rykte som trener og assistant aldri blitt stilt tvil til, og hvor han igjen har en betydelig og viktig rolle for å få Man Utd tilbake på vinnersporet, der starten har vært god, og hvor et mulig mesterskap på første forsøk nå er sanket inn.

Vi ser en ny Marcus Rashford, der han skinner som en sol på banen og hvor nok Steve McClaren også skal ha sin del av æren for at mye er snudd for talentet som nå mulig er på vei ut i full blomst.

Man Utd ser ut til å være godt på vei tilbake på vinnersporet, og der "Steve McClaridge" ikke trenger å være redd for å bli sammenlignet med den gamle Leicester spissen, der han nå er tilbake i kulissene på Old Trafford for å være en del av nye eventyr og fort glemmes nok både regnvær og paraply.

Kommentarer