Winston Churchill, Jamie Vardy og en trailer på ville veier, Sleeping Beauty, fotball og steampunks

Winston Churchill
Det var igjen klart for tur til balløya, denne gang også med kulturelle innslag på menyen. Det er selvfølgelig alltid spennende å vende tilbake, blir aldri lei av dette, og alltid nye opplevelser.

Med leiebil gikk ferden først til Blenheim Palace, en distanse på snaue 11 mil. Der vi kjørte fra Stansted og i retning Oxford, var forventningene store til det vi nå skulle oppleve. En dag på Winston Churchill's fødested Blenheim startet i dagslys og vel framme var det store kulisser og et imponerende slott vi beveget oss mot.

Vi var på veien bare et hårstrå fra å bli innblandet i en ulykke, der vi på vår venstre side på motorveien nord for London ble vitne til en trailer som hektet seg opp i støtfangeren til bilen på siden av oss og skjøv den foran seg, der vi passerte og kjørte i vår fil utenfor, fikk vi ikke sett utfallet, men pent så det ikke ut, og et støkk i skrotten når du får slike opplevelser rett i fjeset.

Vi skulle tilbringe denne fredagen på Blenheim Palace og få med oss "totalen" og der vi også fikk "det lille ekstra". Det hele startet med en tur blant bodene på utsiden, der du kunne få kjøpt det meste "mellom himmel og jord". Etter en tur i bodene stod "Sleeping Beauty" for tur. Et praktfult skue, der vi gikk oss igjennom eventyret og gjennom det flotteste rom og en prakt som vi ikke kunne forestille oss, det var veldig fint. Vi ble omsider klare til vårt neste besøk. 

Turen gikk videre til rommene litt under, der Winston Churchill sitt liv og sine rekvisitter var fint satt sammen og montert langs ruten ned og gjennom gangene til hans fine og gode arbeidsrom. Vi fikk selvfølgelig et flashback til 2. verdenskrig og de store lederes aksjoner. Godt at det blir ivaretatt og minnene fint består gjennom disse utstillinger og fine arkiv. En spesiell "onepiece" laget for de spesielle anledninger, der Winston Churchill og andre på natten måtte rømme til tilfluktsrommet, var sikkert varm og god å ha på seg, der den i helrødt, sikkert gjorde jobben. 

Sleeping Beauty
Etter disse vandringene ble det tid til å gå i en stor "shop" der du kunne kjøpe det du ville av varer knyttet til Blenheim Palace, og etter handel gikk turet til Orangeriet, der vi hadde bestilt vår Afternoon tea. Det var storstilt og meget flott, der den tredelte retten satt godt, med tilhørende "sprudlende rosè" gjorde det opplevelsen god.

Den siste av våre aktiviteter foregikk i hagen og skogen bak slottet. Det vi skulle bli vitne til, var noe jeg aldri har sett før. Jeg har vært i Las Vegas, men dette overgikk nesten den opplevelsen, der vi gikk på gater gjennom treskog og åpne parker. Det var fossefall, elver, julenisser, verksted og trær farget i de fleste kulører, men der det allikevel var i en flott helhet. Et fantastisk skue, der du virkelig kan se hva lys kan gjøre, satt opp i riktig form.

Blenheim Palace leverte varene. Neste stopp, som da blir Leicester, ankommer vi sent fredag kveld, til vårt "Belmont" hotell. Et sted vi har de beste relasjoner og blir godt ivaretatt. Selvfølgelig spent på om Leicester City og om de skal komme tilbake til "winning ways" og hvor Watford kommer på besøk. Et lag som sliter litt lenger nede, der Leicester fortsatt har tabelltoppen.

Pre-match meals og drikke blir inntatt på Brooklyn. Et nytt og fint Pit stop mellom hotellet og banen, der vi gleder oss til match. Vel fremme på stadion, der det er stinn brakke, og nesten helt fult, noe som betyr over 31 000 tilskuere. Leicester under den nye manager Enzo Maresca gir deg et tydelig bilde av filosofien, ikke gi fra deg ballen er helt klart et øverste motiv og der Leicester, etter min mening, tilbringer for mye av tiden på egen banehalvdel og med pasninger til og fra keeper som gir stort hodebry, der motstander ikke kommer frem og presser, og lar det hele vente og vente, men hvor Leicester over tid vil vinne.

Leicester City 2023-24
Det er nemlig det vi er vitne til, at det tar tid, veldig lang tid, før Leicester bryter igjennom og ned mostander, men hvor selvfølgelig det kan bli litt kjedelig og langtekkelig også for motstander som sjelden eller aldri får et touch på ballen. Første omgang ender målløs etter nesten ingen målsjanser og hvor det blir gjort bytter tidlig i 2. omgang som gir ringreven Jamie Vardy en ny sjanse til spill, der han ble vraket fra start. Vardy, snart 37 år, fyller det i januar, ble igjen, som så mange ganger før, forskjellen på et godt og ikke så godt resultat for Leicester. Det ble et for hardt trøkk på Watford til å holde ut, og da Vardy satte inn en retur fra en Jannik Vestergaard heading etter 76 minutter og på overtid, og senere et flott gjennomløp, blir felt og selv setter sin straffescoring. Saken var biff, ertesuppe og kålrotstappe, 2-0 til Leicester.

Det er alltid den beste følelse å forlate King Power Stadium etter en seier, der du får med deg den fineste stemning og glade fjes. Engelskmenn som er glade er mye bedre engelskmenn enn de som er sure og i dårlig humør, ofte litt mindre tålmodige enn oss som har vært ute og reist. Det ble ellers et møte med noen nordmenn som ikke visste at det fantes en skandinavisk supporterklubb for Leicester, og også med en sesongkort innehaver fra Leicester, men som nå jobber og bor i Brighton. Fortalte han hadde lang reisevei, måtte gå på 1-0 for å rekke sitt tog, der hans kone satt hjemme og ventet, gravid, og klar for fødsel i nære dager.

Det var hjemereise og retur på søndag, eller om du vil tidlig mandagsmorgen. Noe som gjorde at vi hadde godt med tid og enda en utflukt var det tid til. Det stod mellom en togreise fra Loughborough til Leicester med gamle damplokemotiv, en walk til Old John eller et besøk på National Space Centre. Vi valgte det siste og satte kursen for en 10 minutters biltur ut av sentrum, forbi togstasjonen, og videre nedover, der vi ankommer til en fin og stor parkeringsplass og hvor vi ser NSC litt lenger ned i veien. 

Steampunks
Det blir noen fine og morsomme timer på NSC, der vi får en flott gjennomgang av romfartens start og månelandingene, i det fineste og største planetarium i England. Det ble en god repetisjon av mye vi viste fra før, men i en form og fremtoning som gjorde at du følte du gikk på månen, var med både Laika og Gagarin ute i rommet. 

Det ble også et møte med den Viktorianske bevegelsen Steampunks. Disse personer prydet omgivelsene, der de hadde diverse kostymer og beriket besøket, der noen av dem bare gikk rundt i sine klær, andre hadde oppgaver og foredrag. Verden deres virker litt annerledes enn vår, men hvor vi selvfølgelig fikk et nytt perspektiv på hvordan ting kan se ut.

Litt kultur og selvfølgelig fotball på menyen når man reiser til balløya på tur, Leicester vinner, Jamie Vardy scorer, Winston Churchill forteller oss det han visste, litt afternoon tea og et møte med de fineste steampunks. Vi fikk igjen full klaff og en minnerik visitt. Da gleder vi oss til neste gang.  

Kommentarer