Fra et VM i Scarborough på tur til Istanbul og forbi, to fettere, to mål, De 4 om Liverpool!

Le Tallec og Pongolle, VM 2017
De var fettere, de var verdensmestere, de signerte for Liverpool på samme dag, de vant Champions League, det var Anthony Le Tallec og Florent Sinama Pongolle. 

Det er her i Scarborough, Tobago, at det hele på en måte starter, en reise mot stjernene, og hvor de to som scorer hvert sitt mål i finalen, vinner VM for 17 åringer og der Frankrike igjen har funnet spesielt talent og hvor Liverpool's manager, Gerard Houllier, får lyst på signaturene til sine unge landsmenn

De to unge guttene blir etterhvert enige med Liverpool om en overgang fra sin klubb Le Havre, og da avtalen er i boks lånes de to tilbake, for så å få sin retur til Liverpool i 2003, så langt er alt som det skal og "fetterne" er fortsatt "unge og lovende".

Selve fotballreisen for de to fettere, starter noen år tidligere da de som 11 åringer forlater "hjemmet" og setter kursen mot Le Havre, en klubb som har gode tradisjoner for å avle frem talenter i Frankrike, ofte sett på som en "talentfabrikk" og som går litt opp og ned mellom nivå en og to i Frankrike. det er lange tradisjoner for utvikling av talent i denne klubben, der i senere tid blant annet spillere som Paul Pogba og Riyad Mahrez har vært "elever". 

Pongolle og Le Tallec blir værende i Le Havre i to nye sesonger før de i 2003 endelig tar steget og blir en del av troppen til Liverpool. De to årene som er gått siden VM seieren i Scarborough, er brukt godt og begge spillere er etablert i Le Havre's førstelag.

Pongolle og Le Tallec
De blir hurtig også en del av Liverpool's førstelag i sin første sesong 03/04, der Pongolle får sin Premier League debut borte mot Portsmouth i oktober og spiller totalt 15 kamper, scorer 2. Le Tallec entrer banen for første gang i Premier League borte mot Blackburn i september, og er på banen i 13 kamper. De spiller også hyppig i Champions League, FA Cup og Liga Cup, der det hele ser meget spennende ut, og det ender med en første sesong som kan kategoriseres "promising".

Liverpool ender som nr. 4 i Premier League, med relative beskjedne resultater i FA Cup, Liga Cup og i Europa blir det gjort endringer og ut med den franske Houllier og inn med spanske Benitez. Det er lagt et godt grunnlag og både Pongolle og Le Tallec har sikkert "store tanker" om neste sesong.

Det blir igjen "sporadiske" opptredener for de to spillerne der Benitez iverksetter en god del endringer, men allikevel beholder de to franske ungguttene, og hvor begge får betydning for utfallet i Champions Leauge. Pongolle kommer av benken i kampen mot OIympiacos i 16. dels finalen og utligner rett etter for Liverpool som også etterhvert snur resultatet til en 3-1 seier og bidraget er betydelig.

Le Tallec, som scorer sitt eneste mål for Liverpool i en UEFA Cup kamp mot NK Olimpija Lubljana høsten 03, får også spille i Champions League sesongen etter, og er på banen i kvartfinalen mot Juventus, men som Pongolle blir de to fettere utelatt fra selve finalen og er i sivilt under selve finalen, der de begge ser det hele fra tribunen.

Pongolle - Atletico Madrid
Det er aldri noen tvil, begge er nå verdensmestere og har champions league gull i bagasjen, og selvom selve reisen nå har fått seg et lite "skudd for baugen" og hvor de ikke ser ut til å figurere i Rafael Benitez sine fremdriftsplaner og det blir heller utlån til Blackburn (Pongolle) og Sunderland (Le Tallec).

Begge gjør fine figurer og der Pongolle får sin transfer i 06, reiser til Recreativo og blir en stor hit, signerer senere for Atletico Madrid, så reiser Le Tallec rundt på lån til klubber som Le Mans og Saint Etienne og Sochaux, før han i 08 for godt forlater Anfield og signerer permanent for Le Mans.

Pongolle og Le Tallec er fortsatt aktive, i en alder av 36, og har reist litt rundt om kring, med spill i et utall av ligaer, men aldri igjen spilt sammen noe sted. Pongolle forlot Atletico Madrid etter to sesonger og har vært i Russland, USA. Skottland, Sveits og Thailand, og nå tilbake i Frankrike og spiller for klubben Saint Perroise. Le Tallec har for det meste holdt seg i Frankrike, men hatt opphold i Romania og Hellas. 

Det har blitt et flakkende liv i fotballen, men med en spennende karriere som fortsatt løper og som nå helt sikkert er på vei mot slutten for de to fettere som var del av noe av det mest spesielle i Liverpool's historie, deres førset triumf i Champions League.

Dette ble en av "De 4 om Liverpool!" fra et VM i Scarborough på tur til Istanbul og forbi, to fettere, to mål!

De 4 om Liverpool;

Stand up Pinocchio, Europamester på Camp Nou, Phil Bernard

Wembley 1978, Dalglish, Brugge, Walsall og The Prince of Wales

Fra et VM i Scarborough på tur til Istanbul og forbi, to fettere, to mål

Anfield farvel, "Best og Banks", til Texas og Exeter

Kommentarer